Лидерът на ГЕРБ поиска министърът на енергетиката Румен Радев да дойде в парламента във връзка с проекторешението за одобряване на Споразумението с протестиращите миньори и енергетици, което Народното събрание обсъжда на извънредното си заседание днес.

Свързани новини

04.10.2023 13:50

Борисов: Ще подкрепя споразумението

Видян 463 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Доста компромиси се направиха от синдикатите, от протестиращите, от Министерски съвет, но и днес заявявам, че ще гласувам за направеното споразумение. Нататък Денков е отговорен за преговорите с Европейската комисия", предаде БНР.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод споразумението между миньорите и енергетиците с властта, договорено снощи. Той призова темата да не се политизира.

"Трябва да имаме заместваща мощност, хората в сектора трябва да бъдат спокойни за заплатата си", каза още той.

"Това е трудна и достойна професия. Знаете, в Германия, като нямаше ток си пуснаха въглищните централи и това е много умно. Въглищните централи не трябва да се затварят 2038 г., а да се замразяват. При криза можем да си ги пуснем", смята още лидерът на ГЕРБ.

По повод казаното от енергийния министър Румен Радев, че 7-те точки от споразумението са трудноизпълними, Бойко Борисов поиска министърът да дойде в пленарната зала и да повтори думите си:

Министърът на енергетиката Румен Радев по време на заседанието на енергийната комисия е заявил, че точките от споразумението са трудно изпълними.

В отговор на това Бойко Борисов припомни, че вчера си е сложил подписа, след като часове наред са водили преговори с миньорите и енергетиците. "Или да си подаде оставката, или да дойде да обясни. Няма да си излагам партията заради аматьори", добави Борисов.

"И ако сега министърът ще казва, че това не е изпълнимо, да дойде да го каже на трибуната и да гласувам против. Как така!?"

Каза, че не трябва да се правим, че няма слон в стаята:

"Ами, като няма слон, или да си подаде оставката, или да дойде да ни обясни. Аз повече няма да си залагам партията за аматьори, които не знаят единия ден какво говорят. Единият обижда миньорите, другият казва, че планът и споразумението няма да сработи. И ние сега тука ще гласуваме. За кой", коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ поиска министърът на енергетиката Румен Радев да дойде в парламента във връзка с проекторешението за одобряване на Споразумението с протестиращите миньори и енергетици, което Народното събрание обсъжда на извънредното си заседание днес.   


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец