Преди пет години Борисов се скри под полата на г-жа Цачева, сега се крие под тогата на ректора.Така президентът и кандидат за втори мандат Румен Радев коментира кандидатурата на ректора на СУ „Св. Климент Охридски“ Анастас Герджиков за държавен глава, предаде бТВ.


Герджиков ще бъде издигнат от Инициативен комитет. Вчера излезе информация, че кандидатурата му ще бъде подкрепена от партията на Борисов, но от там все още не са потвърдили официално това намерение.


Днес ректорът на СУ заяви, че миналата седмица е разбрал, че от ГЕРБ са готови да го подкрепят.


Преди дни Румен Радев „хвърли ръкавицата“ към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и го призова да се изправи лично срещу него в кандидат-президентската надпревара.


Коментарът си държавният глава Румен Радев направи при посещението на Специализираната болница за рехабилитация на деца "Св. София", която получи дарение от благотворителната инициатива "Българската Коледа" – апарат от най-ново поколение за робот-асистирана локомоторна терапия.


Апаратът Локомат предлага повече възможности за рехабилитация на пациенти и в по-тежко състояние, благодарение на съвременни технологии за раздвижване, чрез обратна връзка. Съчетано е с използване на виртуална реалност, което увеличава мотивацията и участието на пациента.


Снимка: БГНЕС