Свързани новини

25.06.2019 18:26

Бойко изключи Цецо от ГЕРБ

Видян 5157 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов публично се отрече от Цветан Цветанов. В своя първи коментар за сделката около закупуването на бизнеса на чешкото енергодружество ЧЕЗ в България от компанията Еврохолд, той сам намеси името на бившия си заместник. „Цветанов стои зад сделката, Цветанов е извън ГЕРБ", отсече Борисов пред журналисти. Припомняме, че бившият втори в ГЕРБ беше принуден да се оттегли от ръководните постове заради Апартаментгейт, по който КПКОНПИ го оправда, но формално все още е член на партията.


  „Колкото БСП могат да питат за Жан Виденов, толкова и нас за Цветанов”, категорично подчерта премиерът. Всъщност, журналистите не зададоха подобен въпрос.  Вероятно Борисов сам се сети за твърденето на лидера на Презареди България Николай Бареков, който заяви, че: „Цветанов се завръща в играта на бяло магаре като скрит в сянка купувач на ЧЕЗ”. Бившият евродепутат обяви още, че „ако Цветанов реши да реализира амбициите си за политически реваншизъм, електроразпрделителният монополист му е идеален трамплин".


Напомняме, че след като беше низвергнат от ръководните роли в партията, Цветанов се усъмни дали ГЕРБ и Борисов трябва да се припокриват. В интервю пред bTV той обяви, че ще анализира и ще критикува бъдещи решение, когато са грешни.  На въпрос за конкретни грешки, Цветанов намекна, че за разлика от Борисов винаги е бил „за евроатлантическата позиция на страната”. Сега изглежда, че именно бившият втори в ГЕРБ може да се потенциално по-близък съюзник за западните партньори. Новият посланик на САЩ у нас Хера Мустафа е от кюрдски произход. Това е знак, че в близките години американските дипломати ще прокарват у нас позиции, насочени срещу властите в Анкара. В същото време Борисов нарича турския президент Ердоган „моя приятел Тайпи”. Смяната на отношението към руските енргийни проекти също може да бъде смятано за различно от „евроатлантическа позиция”.


Напомняме, че от партията на Борисов вече многократно се отричаха от свои ключови лица, които реално не са напускали кораба. През април обявиха, че кметът на Созопол Панайот Рейзи подава оставка от Партията. Подобно на Цветанов, той  напусна поста си „за да покаже високия морален стандарт в ГЕРБ”, тъй като е обвиняем в схема за милиони.  Оказва се, че де факто и де юре Рейзи си остава градоначалник и шеф на Партията в морския град, както личи и от официалния й сайт gerb.bg.  Аналогична е и ситуацията с ексдепутата Димитър Гамишев, който получи реална присъда за убийство на човек на пешеходна пътека. Герберът, наречен при оставката му "достоен" лично от  Цветанов все още е член на управляващата партия. И убиецът - шеф на общински ГЕРБ в Септември, също.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 зоро 30.06.2019 14:08

    цецо е по-тъп от гинка но двамата заедно могат да направят врътка.овцете ще плащат.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Гущерите,при опасност си късат опашките

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв