Свързани новини

09.02.2021 13:37

Богаташка №1 грабна декар от Морската градина във Варна

Видян 10976 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавен терен от 863 кв.м в Морската градина на Варна е бил продаден на дружеството Пропъртис ПС на Петя Славова през ноември м.г. Това показва съдържанието на договор, сключен между фирмата, която е еднолична собственост на Славова, и областния управител на Варненска област Стоян Пасев, съобщава Дневник. Цената, на която е продаден имотът, е малко под 204 хил. лв. Припомняме, че в зората на демокрацията тя беше получила незнайно как частна собственост върху дупката в центъра на Варна, която после продаде на Георги Гергов, а той – срещу 43 млн. лв. - обратно на държавата при това правителство. Проблемът е, че този имот може да бъде единствено и само изключителна държавна собственост, тъй като е археологически обект. Ако някой би проверил тези сделки, би разнищил цялата незаконна верига, обогатила олигарсите.

Като основание за извършената продажба на поредния златен терен на Славова от варненската управа е посочен текст от Закона за държавната собственост, според който земя - частна държавна собственост, или съответни идеални части от нея може да бъде продадена на лица, притежаващи собственост на законно построена сграда върху нея.
Според отразеното в кадастъра въпросната "сграда", послужила като основание за продажбата на почти декар от Морската градина на Пропъртис ПС, е едноетажна барака, със застроена площ 19 кв.м и с предназначение "за водоснабдяване и/или канализация". Според запознати със сделката най-вероятно става дума за канализационна инфраструктура, обслужваща съседния Делфинариум, който също е собственост на Петя Славова (председател на надзорния съвет на Инвестбанк ) през друго дружество.
Теренът, обект на сделката, граничи с друг имот на Петя Славова, която неотдавна се раздели с мъжа си и я грози опасността да остане без палата си в Банкя, от над 2700 кв.м, който се намира на практика на "първа линия" с


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.02.2021 15:00

    Дано тази дама е безсмъртна,та да се радва на имотите си вечно.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец