Правителството предприема спешни мерки за опазване сигурността на бедстващото население след пороя в Берковица и в ботевградското село Врачеш. Няма данни за пострадали хора, съобщиха от правителствената пресслужба.

Свързани новини

13.06.2023 13:13

Близо 100 военни с техника ще помагат на засегнатите от наводненията в Берковица

Видян 1176 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По разпореждане на министъра на отбраната Тодор Тагарев близо 100 военнослужещи и техника от състава на 10-и механизиран батальон - Враца се включват в дейностите по преодоляване на последиците от наводнението в Берковица. Те ще действат под ръководството на командира на Трето бригадно командване полковник Митко Балтов, предаде БНТ.

Военнослужещите ще оказват помощ със специализирана техника за почистване на публична инфраструктура и осигуряване на достъп до обществени сгради в най-засегнатите части от града.

Включването на Българската армия е част от усилията, предприети от правителството в помощ на населението в Берковица.

Правителството предприема спешни мерки за опазване сигурността на бедстващото население след пороя в Берковица и в ботевградското село Врачеш. Няма данни за пострадали хора, съобщиха от правителствената пресслужба.

По разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков екипи на Областното пътно управление – Монтана също се включват в дейностите по овладяване на усложнената обстановка.

Екипи на службата ще извършват наблюдение и на стената на яз. "Мишковец" в землището на населеното място заради повишеното ниво на водоема. Екипите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР са на място и работят. Директорът на ПБЗН Александър Джартов посети пострадалите райони и е в постоянна връзка с вътрешния министър Калин Стоянов.

От ПБЗН информират, че нивото на язовир "Клисурица" в община Монтана се нормализира. На място с хидромоторна помпа работят служители на главната дирекция. В Берковица работят общо четири екипа. Засегнато от проливни дъждове е и ботевградското село Врачеш, където работят пет екипа на пожарната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог