Руският президент смята Крим за пълноценна част от Русия, а не от Украйна, и не би искал полуостровът да бъде изтръгнат от лапите му. Администрациите на републиканците и демократите многократно заявяват, че "Крим е Украйна".

Свързани новини

16.02.2023 12:30

Блинкен: Крим е "червена линия" за Путин

Видян 826 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Опитът на Украйна да си върне Крим ще бъде червена линия за Владимир Путин, която може да доведе до по-широк руски отговор, заяви държавният секретар Антъни Блинкен в разговор с група експерти в сряда.

Руският президент смята Крим за пълноценна част от Русия, а не от Украйна, и не би искал полуостровът да бъде изтръгнат от лапите му. Администрациите на републиканците и демократите многократно заявяват, че "Крим е Украйна".



Коментарите на висшия дипломат, които със сигурност ще разочароват Киев, дойдоха, след като някой от участниците в частния разговор попита дали САЩ са готови да помогнат на Украйна да осъществи дългосрочната си цел да си върне заграбените от Москва територии.

Според четирима души, запознати с отговора на Блинкен, той е съобщил, че САЩ не насърчават активно Украйна да си върне Крим, а че решението е единствено на Киев, съобщава Политико. Основният фокус на администрацията е да помогне на Украйна да напредне там, където се водят боеве, главно в източната част на страната.



Тази оценка повтаря коментарите на служители на Пентагона от последните седмици, които говориха за продължаващата ожесточена борба в Донбас и в южната част на страната и които поставиха под въпрос способността на Украйна да превземе Крим в близко бъдеще.

Според двама от тях Блинкен е останал с впечатлението, че САЩ не смятат, че стремежът към връщане на Крим е мъдър ход в момента. Той не каза тези думи изрично, подчертаха те.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.