Свързани новини

02.11.2010 13:56

Бизнесменът Георги Вълев остава в ареста

Видян 1351 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Търновският бос Георги Вълев е обвинен, че е подбудител и помагач за две убийства – това на адвокат Петър Лупов и на Румен Рачев от Шумен. Варненският апелативен съд поиска Вълев "задържане под стража", информира БГНЕС.


На заседанието днес съдът прие нови доказателства, внесени от обвинението, с които от вчера спрямо Вълев са повдигнати две нови обвинения - за притежание на боеприпаси за ловно оръжие, както и за лихварство, извършвано през последните 10 години.


Защитата настоява, че няма нито едно категорично доказателство, което да потвърди обвинението за подбудителство и помагачество на двете убийства.


Съдът уточни, че престъпленията са извършени от множество лица в различно качество, а доказателствата за участието на всеки един от разследваните в убийствата и квалификациите за тях предстои да бъдат събирани и изяснявани в хода на следствените действия. Двете обвинения за подбудителство и помагачество за убийствата на адвокат Лупов и на шуменския бизнесмен Рачев сами по себе си са изключително тежки и водят съда до извода, че ако Вълев бъде на свобода може да се опита да попречи за разкриването на обективната истина. Определението на Апелативния съд, с което бе потвърден ареста на Георги Вълев е окончателно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв