Свързани новини

15.11.2020 20:16

Бг консорциум спечели проект за онлайн обучения в Грузия за 23.5 млн. долара

Видян 1997 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Консорциум между "Спейс Кад" и "Ню Харайзънс България", част от най-голямата независима компания за ИТ обучения в света, спечели проект за онлайн обучения в Грузия за 23.5 млн. долара, съобщиха от обединението, предаде Медиапул.


Пилотният проект - "Грузинска национална екосистема за иновации" (GENIE) се финансира от Световната банка и се осъществява под егидата на Агенцията за иновации и технологии в Грузия (GITA).


Една от основните му цели е да подобри дигиталните умения и грамотност на стотици хора в Грузия.


Търгът за проекта е бил отворен за участници от цял свят. Българският консорциум е избран между кандидати от САЩ, Индия, Чехия, Украйна и редица други страни.


Проектът GENIE стартира през 2016 г. с идеята и амбицията да увеличи иновационните дейности в Грузия и да подпомогне развитието на цифровата икономика в страната.


С тази цел до 2021 г. се планира създаването на обществени центрове, които да предоставят достъп до интернет на социално незащитени семейства и представители на малкия бизнес, както и редица активности с цел насърчаване и развитие на дигиталните умения и грамотност на предприемачите.


Обученията, организирани от българския консорциум, ще бъдат безплатни за участниците, като целта е първоначално да бъдат обучени 500 души, а на следващ етап още 2500.


Всички грузински граждани могат да кандидатстват, подавайки автобиография на сайта на проекта. След първоначална селекция и последващо интервю ще бъдат подбрани кандидатите, които след преминаване на обучение могат да издържат успешно официален сертификационен изпит.


Обединени от общата цел и в партньорство с GITA, Банката на Грузия и акселераторът 500 Startups допълнително предоставят 2.1 млн. долара на над 70 стартиращи компании.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните си умения

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните