Бернар Арно изгуби второто си място сред най-заможните хора в света, след като разпродаване на акциите на луксозни компании сви нетното му състояние под богатството на шефа на Amazon.com Джеф Безос, съобщава Bloomberg.

Свързани новини

17.10.2023 17:10

Безос изпревари Арно за №2 по богатство в света

Видян 1524 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бернар Арно изгуби второто си място сред най-заможните хора в света, след като разпродаване на акциите на луксозни компании сви нетното му състояние под богатството на шефа на Amazon.com Джеф Безос, съобщава Bloomberg.


Босът на LVMH, който притежава марки като Louis Vuitton, Dior и Moet & Chandon е обеднял с $6,8 млрд. за седмица, защото отчете по-слаб ръст на продажбите. Акциите на LVMH поевтиняха с около 10% в Париж през трите дни след отчета за тримесечието, преди да се възстановят в понеделник. За годината те бележат спад от 1,9%.Богатството на Арно сега възлиза на $155,1 млрд., малко под състоянието от 156,3 млрд. долара на Безос според индекса на Bloomberg за милиардерите.


Французинът беше най-богатият човек в света в края на 2022 г., задминавайки дори собственика на Tesla Илон Мъск, който отново се върна на върха през май. Най-заможният европеец прекара общо година – от миналия октомври до днес, като №1 или №2, а ето че сега вече е на бронзова позиция.
За сравнение, Безос и Мъск печелят от възстановяването на технологичните акции. Мъск е добавил още 96,8 млрд. долара към портфейла си тази година, след като акциите на Tesla поскъпнаха със 106%. Богатството на Безос е нараснало с 49,3 млрд. долара тази година в резултат на скок от 58% на акциите на Amazon.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 17.10.2023 21:56

    Путин ги бие и тримата взети заедно по богатство !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак