Говорителят заяви, че за всеки президент пътуването в зона на военни действия изисква не само съображения за сигурност, но и "огромно количество ресурси на място, което винаги е фактор

Свързани новини

22.03.2022 10:33

Белият дом обясни защо Байдън няма да посети Украйна

Видян 3078 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Белият дом на практика изключи възможността президентът на САЩ Джо Байдън да посети Украйна, като даде ясно да се разбере, че тази възможност дори не е разглеждана. В понеделник прессекретарят Джен Псаки говори пред журналисти преди планираното пътуване на американския лидер в Европа.


 




"Не сме проучвали този вариант", каза Псаки, когато по време на брифинг в понеделник беше попитана дали се планира пътуване до разкъсваната от война страна. В неделя тя се обърна към Twitter, за да уточни, че Байдън "не планира да пътува до Украйна".


 


 


Говорителят заяви, че за всеки президент пътуването в зона на военни действия изисква не само съображения за сигурност, но и "огромно количество ресурси на място, което винаги е фактор".


 


"Но също така президентът и екипът по сигурността смятаха, че той би могъл да осъществи най-ефективното и въздействащо пътуване, като свика тези срещи с лидерите на НАТО, Г-7, ЕС в Брюксел, за да определи както продължаващата военна координация, така и хуманитарната и икономическата координация, а също и като посети Полша, която е в непосредствена близост, за да говори за всичко, свързано с бежанците, помощта за бежанците и продължаващата помощ, която всички заедно можем да предоставим", каза Псаки.


 


 Предвидено е Байдън да участва в срещата на върха на НАТО и в други срещи в Брюксел на 24 март. На следващия ден той ще отиде във Варшава за среща с полския си колега Анджей Дуда, за да обсъди отговора на "хуманитарната криза и кризата с човешките права", предизвикана от конфликта в Украйна, съобщи Белият дом.




Междувременно министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън уж планира да направи "светкавично" посещение в Киев, въпреки че собствените му служби за сигурност го съветват да не пътува на фона на влошената ситуация със сигурността в украинската столица. Това твърди Daily Mail, който се позовава на "източник от Уайтхол".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион