Свързани новини

20.12.2021 19:32

Банките пак вдигат таксите

Видян 4458 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С нови, по-високи такси ще ни сурвакат част банките от Нова година, съобщава Сега. Други вече сториха това през декември. Финансовите институции продължават да вдигат цените на най-използваните от гражданите услуги като разкриване на банкови сметки, внасяне и теглене на пари, преводи и използване на банкови карти. По този начин в последните години таксите, които банките събират от клиентите си, се превърнаха във все по-значим приходоизточник за тях на фона на падащите лихви по кредитите. Така дори и в коронакризата, когато много хора и фирми загубиха работата си и бизнеса си, банките бележат впечатляващ ръст на печалбите си - за тази година печалбата на банковата система се е увеличила с близо 50% спрямо миналата година.


От 5 януари, например, най-голямата банка у нас - УниКредит Булбанк, повишава голяма част от таксите и комисионите в своята тарифа. Двойно по-скъпо ще е внасянето на суми в евро - от 0.50 EUR на 1 EUR. Увеличава се таксата при теглене на каса - от сегашните 6 лв. за суми до 2000 лв. на 0.5% от сумата, но не по-малко от 6 лв. При теглене на по-големи суми ще се начисляват 0.7%, вместо сегашните 0.6%.


Наред с това Уникредит Булбанк сваля прага на спестяванията, за които се начислява т. нар. такса за съхранение. Ако в момента без такава такса са парични средства до 400 000 лв., от Новата година с 0.7% годишно ще бъдат "обложени" спестявания над 200 000 лв. Става дума за сумата от всички средства на един клиент на банката в разплащателни и спестовни сметки в лева и друга валута, различна от британски лири и щатски долари. Отделно от такса съхранение банката прибира и месечни такси за обслужване на сметките.


Двойно ще нарасне сумата, която банката начислява при погасяване на кредит, теглен от дъщерното й дружество УниKредит Кънсюмър Файнансинг - при всяка погасителна вноска се прибират 2 лв., вместо 1 лев.


Поскъпват също така преводите на пари. Ако клиент мести пари от една в друга сметка



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Дo 003, с един съвет от кака ти Милка 22.12.2021 04:59

    ДЪРЖАВАТА не ОБЯСНЯВА,не ПРЕПОРЪЧВА АБСОЛЮТНО НИЩО! ДЪРЖАВАТА,това е само една неудушевена дума-фикция! Прекалено много алчни, злобни, бездушни твари се спотайват и крият зад тази дума-фикция! По добре разчитай на репликата от "12-те Стола": Спасението на давещите се е дело на самите давещи се!

  • 003 Anonimen 21.12.2021 13:01

    А,какво ОБЯСНЯВА,ПРЕПОРЪЧВА ДЪРЖАВАТА ни????

  • 002 обирджии 21.12.2021 10:22

    Не стига, че не си плащат на клиентите, че не само работят с техните пари, а печелят предоволно от лихвите по кредити с чуждите пари, ами и непрекъснато увеличават такси та чак стигнаха и до наглостта хората да плащат за това, че се работи с техните пари. Я си изтеглете парите да видим как ще я карат тези нагли престъпници!

  • 001 Библията: Да не забравяме какво пише в нея по темата за вманиячените в материализма 21.12.2021 03:30

    Всички видове лихвари, а банките също са в 101% лихварски институции и всичките незаконо забогатяли по нечестен начин, НЕЗАВИСИМО , че всички те си внушават или мислят, че това не се отнася за тях самите и не ги касае, защото имат "привилегията", да са атеисти, ще им е много по-трудно ще влязат в Царството Небесно, от колкото е шанса на една голяма двугърба камила да може да се промуши през иглени уши...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец