17.06.2022 13:06

Българският парламент не е тържище: Радев

Видян 3003 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Както всички българи и аз следя с огорчение разпада на това Народно събрание, но партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискредитират цялата политическа система, че българският парламент не е тържище. Едните пазаруват депутати, а другите се договарят да връщат стария корупционен модел.


 


Но и двете страни убиват надеждата и доверието на българите в политическата класа - убиват го с речта си, с поведението си, с популизма и с братуването между политически противници в името на властта. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.



Според държавния глава блокажът на институциите е факт. Хората очакват бързи решение, животът поскъпва и правителството носи цялата отговорност за управлението на страната, докато Народното събрание не реши друго. Тези скандали не трябва да го отклоняват в дейността му по решаването на неотложните задачи.



Радев каза още, че кабинетът трябва да разсея всякакви подозрения, че може да отстъпи от ветото за Република Северна Македония. Следващата седмица министър-председателят заминава за Брюксел и трябва да отстои националните интереси. Народното събрание и българите трябва да знаят предварително точно каква позиция ще отстоява той и тя не може да се разминава с рамката на КСНС. Всяко хитруване или опити за подмяна и за заобикаляне на националната позиция, ще има тежки последствия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 18.06.2022 09:30

    Простото и ококореното борят корупцията като пазаруват с по няколко милиона продажните ни нефелни дупетати, само и само да останат на власт, че за тях са милиардите, които по принцип трябва да отидат за подпомагане на най-бедните европейци при двойно по-високата инфлация в България, причинена именно от крадливите национални предатели на чело на държавата

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак