Свързани новини

13.10.2014 13:05

Българки от ЖБД Македония отговарят на френски посланик Ксавие Лапер дьо Кабан

Видян 1507 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По повод Вашето писмо, публикувано на страницата на Вашето посолство, за почитане паметта на Владо Черноземски, Вие сте написал:“ Аз от моя страна, почти век след случилото се, не бих искал нито да осъждам, нито да героизирам миналото. Струва ми се, че можем да направим нещо по-добро: вече обединени и солидарни в рамките на една политическа общност, Европейския съюз, ние трябва да погледнем честно и от разстояние на трудните моменти в нашата обща история. Ако всеки от нас води диалог насаме със собствените си фантоми, ще бъдем обречени наново да преживеем същите безизходици и същите трагедии.“


Ваше превъзходителство, сигурни сме, че за Вас и вероятно за Франция, съдбата на българите от Македония е фантом, като фантом от стара и досадна опера, но за нас „родената“ с активната акушерска намеса на западноевропейските правителства и Русия македонска нация е кошмарна реалност. Забита сякаш в сърцата ни е границата, която раздели и все още разделя семейства и родове. Има такива куриози като деца от една и съща майка и баща, в България са българи, а зад границата – македонци. Биологично това е невъзможно, но политически е факт! И това не е срам за нас, които се прекланяме пред паметта на Владо Черноземски, защото той се опита да затвори тази кървяща рана, а за тези политици и държави, които създадоха този реален Франкенщайн на Балканите и които подкрепяха държавния терор, упражняван от Александър Караджорджевич I.


Защо Вашата страна не го спря, защо не ни защити от убийствата, насилието и съдебните процеси с вина на подсъдимите единствено тяхната българска народност, а го посрещна като достоен държавник? Защо Вашата страна не видя, не чу и продължава да не чува плача на майки, сестри и дъщери – българки от Македония? Защо Вашата страна днес не инициира среща на водещите страни в ЕС с единствена точка в дневния ред – възстановяване на ИСТИНАТА за българите от Македония? Защо Вие, пишейки тези редове и обявявайки нашата съдба за фантом от миналото, не се замислихте дали е по-достойно като посланик в България да ни се извините от името на Вашата държава, че е допуснала и продължава да допуска съществуването на политическа, а не биологична нация, което и днес е трагедия за стотици български семейства, и до днес продължава този геноцид за нашия народ? Защо политически партии, представени в Европейския парламент, продължават да си упражняват политическите амбиции за сметка на нас – българите от Македония, без да се интересуват каква е биологичната и историческа истина, което продължава да възпроизвежда същото страдание, безизходица, унижение, трагедия и унищожение?


 Ваше превъзходителство, когато Вие, Вашата страна, Европейския съюз признаят македонисткия геноцид над българския народ и възстановят истината пред Балканите, Европа и света, ние – българките от Македония, ще отидем на гроба на Пейо Яворов – наш поет и войвода, на паметната плоча на Владо Черноземски, на гроба на Гоце Делчев, на Тодор Александров и на Ванчо Михайлов и ще кажем: Спете спокойно, скъпи синове, Македония е свободна!“. Паметта и героизмът им ще бъде предаван от деди на внуци, ще продължаваме да пеем нашите комитски песни, но ще благославяме и политиците от съвременна Европа за демократичността и справедливостта им, те ще бъдат пример за подражание на нашите деца.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят е със смесена енергетика

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят е със смесена енергетика, но е напълно подходящ