Свързани новини

22.09.2021 15:00

България въвежда единна европейска услуга за пътни такси за превозвачите

Видян 1187 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


България е една от 11-те европейски държави, която въвежда обединената услуга за тол таксуване  EETS, създадена в помощ на транспортния бранш, предаде offnews.bg.

Tранспортният бизнес има възможността да ползва Европейската услуга за електронно събиране на пътни такси (EETS) за единадесет държави, включително мостове и тунели, обединени в едно бордово устройство – България, Унгария, Австрия, Германия, Белгия, Франция, Италия, Испания, Португалия, Швейцария и Полша. Новата услуга TollPass EETS осигурява много по-лесно, бързо и удобно заплащане на тол такси само с един договор с един доставчик на услуги и едно сертифицирано във всички държави бордово устройство.

В момента всяка транспортна компания, предоставяща услуги в Европа, всеки ден има десетки шофьори, които пътуват през много страни и във всяка от тях има различни системи и изисквания за събиране на пътни такси. Поради тази причина водачът в камиона трябва да има няколко или дори дузина устройства, които позволяват идентифицирането и местоположението на превозното средство чрез системата, приложима в дадената държава. В резултат на това превозвачът трябва да подписва договори и да урежда сметки с много посредници.

TollPass EETS е новата услуга на българския доставчик на електронни услуги за плащане на пътни такси TollPass, която дава възможност на участниците в движението лесно да заплащат пътни такси в ЕС само с един договор с един доставчик на услуги и едно сертифицирано във всички държави бордово устройство.

Така TollPass се включва на европейския пазар като сертифициран партньор, предоставящ услугата EETS, превръщайки „Интелигентни трафик системи“ АД в компания с международно значение за тол таксуването. „ИТС“ АД вече е доставчик на услугата не само за България, но и за Европа, в изпълнение на Директива(ЕС) 2019/520 за оперативна съвместимост при събирането на тол такси.



Какво представлява EETS?

EETS е европейска инициатива, като основната цел на ЕС e да стандартизира методите за събиране на такси и да отвори пазара за външни компании, предлагащи на потребителите конкурентни условия. Освен България, услугата обхваща Унгария, Австрия, Германия, Белгия, Франция, Италия, Испания, Португалия, Швейцария и Полша.
Tollpass обединява сложните и различни тол системи в тези държави и ги предоставя в лесно достъпно и цялостно решение за тежкотоварния транспортен бранш с един договор и използвайки едно бордово устройство (OBU) за отчитане и таксуване във всички тези държави.

Доставчикът на EETS, от своя страна, прави възможно заплащането на тол такси в Европа с един договор и едно устройство. Не се налага тежкотоварните превозвачи да се обръщат към национален тол колектор в съответните държави с различни изисквания за тол таксуване. Това облекчава работата на собствениците на автопаркове, мениджърите и шофьорите и пести време.

Като част от Европейската услуга за електронно събиране на пътни такси (EETS), потребителят получава комбинирано и сертифицирано бордово устройство TollPass EUROBOX, необходимо за изчисляване и събиране на таксата за изминат участък.

Какво предлага TollPass?

Новата услуга TollPass EETS (European Electronic Toll System) e за плащане на такси за изминат участък в Европа с ново трансгранично бордово устройство TollPass EUROBOX, поддържащо GNSS и DSRC технологии за отчитане на пътни такси. Услугата включва и таксуване на пътуванията в България и е вече налична на TollPass.bg за всички нови и съществуващи клиенти.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец