Германският канцлер призова и за по-нататъшно разширяване на Европейския съюз, за да включи в крайна сметка Украйна, Молдова и Грузия.

Свързани новини

29.08.2022 13:46

България, Хърватия и Румъния покриват всички технически изисквания за Шенгенската зона: Шолц

Видян 1158 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България, Хърватия и Румъния покриват всички технически изисквания за Шенгенската зона, заяви германският канцлер Олаф Шолц, цитиран от Ройтерс.


"Шенген е едно от най-големите постижения на Европейския съюз и ние трябва да го защитаваме и развиваме. Това, между другото, означава затваряне на оставащите празнини", каза той по време на визита си в Прага.


"Хърватия, Румъния и България изпълняват всички технически изисквания за пълноправно членство. Ще работя, за да станат пълноправни членове", подчерта канцлерът на Германия.


Шолц призова за по-нататъшно разширяване на Европейския съюз, за ​​да включи в крайна сметка Украйна, Молдова и Грузия.


Германският канцлер призова и за по-нататъшно разширяване на Европейския съюз, за да включи в крайна сметка Украйна, Молдова и Грузия.


Той също така каза, че постепенният преход към мажоритарно гласуване в рамките на ЕС е стъпка към разширяването на блока.


С оглед на руската инвазия в Украйна Олаф Шолц призова 27-те членки на ЕС „да сплотят редиците си, да разрешат стари конфликти и да намерят нови решения“ и каза, че Германия ще продължи да подкрепя Киев „колкото е необходимо“.


В реч, озаглавена "Европа е нашето бъдеще", той каза, че "трябва да направим влиянието на нашата обединена Европа много по-силно. Европа е нашето бъдеще. И това бъдеще е в нашите ръце".


Шолц подчерта ангажимента на Германия към разширяването на ЕС, подчертавайки, че страните от Западните Балкани, Украйна, Молдова и евентуално и Грузия трябва да се присъединят към блока.


Изявленията на канцлера отговарят на предварителните очаквания да разясни необходимостта от промени в Общността по време на днешното си посещение в Чехия, която в момента председателства Съвета на ЕС.



Снимка: REUTERS/David W Cerny



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв