26.03.2015 15:43

БАБХ приключва разработването на Регистъра по проект № 13-31-9 от 04.04.2014 г.

Видян 895 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българска агенция по безопасност на храните продължава изпълнението на дейностите по проект „Изграждане и внедряване на информационна система на БАБХ за обслужване и автоматизиране на процесите по обработка на вноса на животински продукти и продукти от неживотински произход”. Подписаният договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № 13-31-9 от 04.04.2014 г., финансиран по Оперативна  програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, е на обща стойност 794 974,41 лева, като размерът на безвъзмездната финансова помощ е 100%, а периода на изпълнение – 18 месеца.


Избрани са изпълнители и е започнала работата по всички дейности, предвидени в проекта, а именно:


Дейност 1: Изграждане и внедряване на информационна система за обслужване и автоматизиране на процесите по обработка на вноса на животински продукти и продукти от неживотински  произход.


Дейност 2: Доставка на необходимите софтуерни лицензи и хардуер за изградената в Дейност 1 система.


Дейност 3: Одит на проекта.


Дейност 4: Информация и публичност.


Дейност 5: Управление на проекта.


По основната дейност - № 1 е разработен „Бизнес анализ”, съставляващ Фаза 1 „ПЛАНИРАНЕ“, въз основа на който е взето решение кои бизнес процеси да се автоматизират, с цел облекчаване работата в агенцията. 


По Фаза 2 „ПРОЕКТИРАНЕ“ от същата дейност е изготвена „Функционална и техническа спецификация на ИС на БАБХ”. Разработената документация онагледява как ще функционира разработваната система, за да подпомага процесите, свързани с вноса на стоки, както от неживотински произход, така и на животни и стоки от животински произход. 


Фаза 3 „РАЗРАБОТКА“ стартира през януари 2015. Изпълнението на заключителната фаза 4 „ПРЕДАВАНЕ“ предстои през юни 2015г. 


Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни