Авторката на Хари Потър Джей Кей Роулинг

Свързани новини

23.06.2023 14:02

Авторката на Хари Потър подкрепи Мъск, който квалифицира термина "цисджендър" като целенасочен тормоз

Видян 622 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Авторката на Хари Потър Джей Кей Роулинг подкрепи в Туитър новата политика на собственика на Twitter Илон Мъск, който класифицира термините "цис" и "цисджендър" като целенасочен тормоз.

"Cis" е идеологически език, означаващ вяра в недоказуемата концепция за полова идентичност", написа тя в туитър и продължи: "Имате пълното право да вярвате в недоказуеми същности, които могат да съвпадат или не с половата принадлежност на тялото, но останалите имаме право да не се съгласим и да откажем да приемем вашия жаргон."

Мъск отговори одобрително на туита на Роулинг с една-единствена дума: "Точно така".

По-рано същия ден главният изпълнителен директор на Twitter обяви, че "cis" и "cisgender" ще бъдат "считани за обиди в тази платформа" занапред, като заяви, че използването им при "повтарящ се, целенасочен тормоз срещу който и да е акаунт" ще доведе до временно или дори постоянно отстраняване.

Мъск разкри новата политика в отговор на публикация в Туитър от коментатора Джеймс Есес, в която той твърди, че е получил "множество съобщения от транс активисти, които го наричат "цис"", след като е заявил, че отхвърля термина "цис" и не иска да се използва по отношение на него. Есес предположи, че Twitter щеше да накаже нападателите му, "ако ролите бяха разменени", а по-късно благодари на Мъск, че "се е застъпил за реалността" в отговор на неговия туит, определящ термина като обида.


След като журналистката Женевиев Глук заяви, че терминът "цисджендър" е измислен от германския сексолог и симпатизант на педофилията Фолкмар Сигуш, Мъск продължи: "Презреният изрод, който е създал термина "цис", има сериозни проблеми", като предложи на потребителите на Twitter да го "игнорират".

Сигуш всъщност е създал термина "цисексуален", който е превърнат в "цисджендър" от академик Дана Дефос. В изявлението си от сряда Дефос отхвърли съобщението на Мъск като "страхлив и безполезен опит да се цензурира една идея, която според мен е много по-голяма и по-трайна от всичко, което Мъск може да се надява да предложи".

Милиардерът уточни, че потребителите, които се наричат "цис", няма да бъдат наказвани, като призова хората да се "наричат както си искат".  

Настоящата "политика на Twitter за поведение, основано на омраза", забранява да се атакуват други хора "въз основа на раса, етническа принадлежност, национален произход, каста, сексуална ориентация, пол, полова идентичност, религиозна принадлежност, възраст, увреждане или сериозно заболяване".

Роулинг е откровен критик на трансджендър идеологията и е била обект на doxxed, анулиране и заплахи за убийство и изнасилване заради настояването си, че има разлика между жени, родени в женски пол, и транс-жени.

Неотдавна тя отвори женски приют в Единбург изключително за биологични жени в отговор на това, че Шотландия позволи на транссексуални жени да влизат в женски затвори, приюти и други пространства, които преди са били само за жени.


Снимка: AFP / Tolga Akmen



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион