Герхард Карнер

Свързани новини

30.12.2023 11:00

Австрия отрече за Шенген

Видян 1983 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер направи специално изявление за Шенген като обяви, че ЕК и председателството на ЕС трябва да изработят законодателната рамка за България и Румъния върху основата на политическия компромис за влизане във "Въздушния" Шенген.

Въздушният Шенген ще бъде въведен, когато необходимите условия са изпълнени и твърдо установени. Това означава, че разполагането на военни по външните граници на ЕС ще бъде значително увеличено, особено в България, в Турция, но също в Румъния и Сърбия, а сухопътните граници ще продължат да се контролират, особено между Румъния и България. И тези две държави трябва да приемат бежанци, особено от Афганистан и Сирия - това са ясните условия и позицията, по която се договорихме, включително трите държави.


Комисията и председателството трябва да работят въз основа на тази позиция, която е от първостепенна важност за предпоставките за Въздушния Шенген. Искам да поясня още веднъж какво означава въздушен Шенген? Означава влизане през летищата. За нас това не е проблем, защото трафикантите не действат през летищата", заяви Карнер, цитиран от БНР.

Преди това властите в София и Букурещ обявиха постигането на политическо споразумение с Виена за разширяването на Шенгенското пространство по въздух и море през март догодина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.12.2023 17:01

    Само нашите властници не разбраха, че не ставаме за Шенген! Не става с желание, а с промени, които те не искат! Но, и гейовете като 001 имат принос за тъпотията, която е обзела народа!

  • 001 Евро гей 30.12.2023 13:34

    Двете кочини Булгаристан и Румъния трябва задължително да приемат тарамбуки, особено от Афганистан и Сирия, които Сатанинските Античовешки Щати разсипаха и подгониха към гейЕвропа !!! Това са ясните условия и позицията, по която се договорили, включително двете държави и АВСТРОАФГАНСКАТА империя !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец