Свързани новини

14.02.2020 17:24

Аврамова: Експерти ще подпомагат МРРБ за ВиК холдинга

Видян 2522 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„За реализацията на инвестиционни проекти, които ще се изпълняват от новоконституирания Български ВиК холдинг ще се разчита на висококвалифицирани специалисти – хидроинженери, ВиК инженери, хидрогеолози. В рамките на холдинга се обмисля и създаването на научно-аналитично звено, което да подпомага работата в отрасъла при взимането на управленски решения, в т.ч. и анализ на необходимостта от изграждане на нови водни обекти.“

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на днешния парламентарен контрол, предаде Нова тв.

Разработва се Национален инвестиционен план за водоснабдяване и канализация, като последният е условие за отпускане на средствата предвидени за следващия програмен период по оперативните програми и ще бъде основен документ, по който ще се планират и изпълняват инвестиции и от други източници, в това число и холдинга.

В момента МРРБ разглежда всички съществуващи проекти за изграждане на язовири в страната, включително и които са били спрени.

„Ще разчитаме на представителите на научната общност, с които да бъдат анализирани тези проекти, за да се намерят най-подходящите решения за обезпечаване на водоснабдяването в страната“, подчерта министърът.

На депутатски въпрос относно проектирането и строителството на язовир ,,Черни Осъм“ за водоснабдяването на Плевенска и Ловешка области, министърът обясни, че поради изминалия дълъг период от проектирането му е необходимо да се направят нови актуални хидрогеоложки проучвания, свързани с изследвания на водосборния басейн и да се изготви нов проект, който да е както икономически, така и екологично целесъобразен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог