Свързани новини

21.11.2017 14:29

Атакуват кмета с лъжи

Видян 3404 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През последните дни тече мощна атака срещу кмета на София, която – на фона на не малкото проблеми в милионния град обаче, за съжаление е изградена не върху реални проблеми, а върху истински лъжи.


Сред тях е баснословната сума, платена за бул. Дондуков, както преди се говореше за ремонта на друг булевард. Истината е, че за бул. Дондуков до момента е даден само аванс, съобщи пред 19 минути Йорданка Фандъкова:”Обектът не е разплатен и не е приет, противно на внушенията, които се правят”. Трябва да се знае още, че булевардът е пуснат предварително, за да бъде облекчен трафикът в центъра на София, най-вече трамвайното движение. Срокът за окончателно завършване на ремонта е 1 декември, за всеки ден забавяне след него, започват да текат санкции от 77 хил. лв. на ден. Продължава работата по тротоарите и велоалеята в участъка с паважна настилка. Там се изгражда линеен отводнител.  



Велоалеята за около 40 хил. лв. е изцяло за сметка на изпълнителя Трейс


Напомняме, че в името на диалога с групата за натиск част от булеварда беше направена с павета, което гарантира по-голямо замърсяване на въздуха и звуковия фон – двата най-големи вредители за хората в големите градове, както и под натиска на Министерството на културата. Това стана против волята на общината. Тя обаче изпълни и велоалеи и плочи, въпреки затруднението и оскъпяването, което бе причинено от нелогичните капризи на натискащите. Направени бяха и плавни преходи между асфалта и паветата.


По другата упорито налагана през последните дни лъжа, според която Общината ще прави безразборна сеч в Борисовата градина, за да отвори място за строителство в парка, шефът на екокомисията на СОС Лорита Радева заяви: „Ние не подкрепяме,


не възнамеряваме и няма да допуснем строителство в Борисова градина


 Дейността с премахването на сухите и опасни дървета е дейност за осигуряване безпрепятстваното за здравето на хората ползване на парковата територия“. Напомняме, че точно преди две години старо дърво уби човек в същия участък на Борисовата градина, където сега предстои поредно прочистване. Тогава пък воплите бяха защо не се прави санитарна сеч.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци