Министърът на финансите Асен Василев определи казуса с "Лукойл" и дерогацията за внос на руски петрол като "търсене на интриги", заяви в кулоарите на международен форум, посветен на публично-частното партньорство.

Свързани новини

17.11.2023 13:37

Асен Василев определи казуса с Лукойл като търсене на интриги

Видян 626 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на финансите Асен Василев определи казуса с "Лукойл" и дерогацията за внос на руски петрол като "търсене на интриги", заяви в кулоарите на международен форум, посветен на публично-частното партньорство.

Министър Василев заяви, че не е въпрос на компромиси, а на работа с политическите сили, за да се "изчистят" виждания, за да бъде приет Бюджет 2024 до края на настоящата година.

На въпрос на Националното радио как разчита знаците от парламента, който не събра кворум, а вчера ресорната бюджетна комисия отхвърли предложените от министерството данъчни закони, Василев заяви:

"Това, което виждаме в момента, е, че има доста движения в парламента, които не са свързани с бюджетната процедура. Водим доста интензивни разговори с партиите в парламента така, че да намерим достатъчно подкрепа за бюджета. Ако моята оставка бъде поискана заради "Лукойл" - това няма нищо общо по няколко причини, първата от които е, видяхте вчера и Агенция "Митници" много ясно показа, че има от ЕК одобрени квоти. Те следят изключително стриктно за тези квоти. Всяка седмица към ЕК се изпраща какво всъщност е напуснало българските пристанища и за кои държави е тръгнало, така че там по-скоро се търсят интриги, отколкото нещо реално".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей