Свързани новини

26.02.2009 13:43

Архитекти разрешили строеж на три блока в парцел за булевард

Видян 1835 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама архитекти от район “Младост” във Варна са дали разрешения за изграждане на три огромни болка, които препречват разширението на пробива от Стадион “Спартак” по протежението на канала до Автогарата. Фамилиите на двамата архитекти са Д. Николов и Лабов. Това съобщи на редовния си брифинг кметът на Варна Кирил Йорданов, предаде БГНЕС.


Сградите са построени в разширението между булевардите “Сливница” и “Владисав Варненчик”, а разрешенията са издавани от 1999 година насам. Според градоначалника заради незаконните действия на двамата архитекти, при започването на изграждане на пътя, за отчуждаването на имотите ще трябва да се платят най-малко 1, 540 млн. лв. Преди години ъгълчето, в което са построени кооперациите е било отредено и запазено за разширението на пътя. През 1999 г., обаче стъпка по стъпка, са издадени разрешенията за строеж. В периода до 2002 г. арх. Д. Николов и арх. Лабов издали строителни разрешения за ремонт на тавански помещения, узаконили незаконни обекти, издали са разрешения за узаконяване на кафенета, ресторанти и магазини. Така на мястото на малките къщички, намиращи се край канала, се издигнали трите блока, разясни кметът. Според кмета на морската столица незаконните действия на служители на Район “Приморски” са довели и до изсичането на 150-годишни дървета в местността, известна като Перчемлията, близо до Аладжа манастир. На поръчаната сателитна снимка гората я е имало през 2007 г., след което неизвестни засега лица започват постепенното изсичане с цел да се имитират земеделски земи, за да се издаде разрешително за строеж. По думите на Йорданов сигналът за незаконната сеч е подаден от хора, живеещи в този район. Те потърсили градоначалника в приемния му ден, след като не получили никакво съдействие от районното кметство. Кметът Йорданов своевременно е разпоредил проверка. Установено е, че дърветата са изсечени без всякакво разрешение. Издадени са и са подписани ПУП-ове от район “Приморски”.
Въпреки че не може да уволни служителите от районните кметства, градоначалникът ще назначи проучване кой е изсякъл горите. Ще бъде издадено и предписание към кмета на района да се преустанови всякаква документална дейност по подготвянето на това място за застрояване, както и да бъдат отстранени длъжностните лица, които имат участие. Кметът Йорданов увери, че ако се установи, че общински служители са били причастни към случая, те незабавно ще бъдат уволнени.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей