Apple стана световен лидер по продажби на смартфони

Свързани новини

18.01.2024 17:31

Apple стана световен лидер по продажби на смартфони

Видян 534 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Apple е изпреварила Samsung като най-голям продавач на смартфони в света, с което е сложен край на дванадесетгодишната доминация на южнокорейския технологичен гигант, според предварителни данни, публикувани от Международната корпорация за данни (IDC) във вторник.  

Миналата година iPhone зае първото място с 234,6 милиона продадени устройства, изпреварвайки Samsung с общо 226,6 милиона, сочат данните.   

"Въпреки че през втората половина на 2023 г. видяхме известен силен ръст от страна на играчи с Android от нисък клас като Transsion и Xiaomi, произтичащ от бързия растеж на развиващите се пазари, най-големият победител очевидно е Apple", заявиха от IDC.  

Изследователите свързаха напредъка на Apple с нарастващата популярност на устройствата от висок клас, като отбелязаха, че "разместването на силите" на върха на най-големия пазар на потребителска електроника се дължи на исторически високия пазарен дял на Apple.  

"Последният път, когато компания, която не се казва Samsung, беше на върха на пазара на смартфони, беше през 2010 г., а за 2023 г. това вече е Apple", заявиха от IDC.


По данни на IDC американският технологичен гигант е постигнал пазарен дял от 20,1%, изпреварвайки Samsung с 19,4%. Apple се е утвърдила като най-големия производител на смартфони по отношение на приходите и печалбите, но за първи път оглавява пазара по отношение на обема на продажбите.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец