19.02.2015 15:09

Апелативният съд даде 3 години затвор на Вальо Топлото

Видян 1670 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров е осъден на три години затвор и на втора инстанция по делото за безстопанственост. Състав на Софийския апелативен съд с председател Галина Захарова, докладчик Невена Грозева и Пламен Дацов призна Димитров за виновен, но измени присъдата на градския съд, като реши, че ексшефът на "Топлофикация" е извършил едно продължавано престъпление в течение на няколко години, а не две, както бе приел Софийският градски съд, съобщава "Правен свят".


Както първата инстанция, така и САС оправда подсъдимите с Димитров бивши членове на борда на директорите на дружеството Илко Йоцев, Иванка Диловска, Георги Рогачев, Георги Ненков и Пламен Василев.


Апелативният съд обаче не приема, че разпиляното от Димитров е в размер на над 422 000 лева, а е преценил, че то е малко над 325 000 лева. По тази причина САС е намалил и размера на уважения граждански иск от страна на "Топлофикация"-София.


Въпреки промените в обвинението, апелативните съдии смятат, че Димитров трябва да получи ефективно наказание и то дори би трябвало да е повече от 3 години затвор, каквото му е наложил СГС, като е приел, че надделяват смекчаващите вината обстоятелства. 

 

САС приема точно обратното - че превес имат отегчаващите вината на Димитров обстоятелства, като цитира размера на разпиляно имущество, тригодишния период, през който е извършвано престъплението, злоупотребата със служебно положение и липсата на обществени поръчки при сключване на 17 договора за рекламни материали.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец