Свързани новини

13.04.2009 15:01

Антон Кутев: Бойко ни доведе „Новера“

Видян 1652 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на София Бойко Борисов сам доведе „Новера“. Това съобщи по Нова телевизия Антон Кутев, секретар на Висшия съвет на БСП. Преди две години столичният градоначалник лично представи на общинските съветници шефа на инвестиционния фонд “Екуест” - Георги Крумов. Тогава той им обясни, че така Румен Гайтански е изгонен от бизнеса с чистотата, а две години след това отново го гони, изрази недоумението си Кутев.  


Кметът не можа да проведе преди две години и конкурс за нов концесионер, после преподписа за срок от 11 месеца договора с „Новера“. После прекрати концесионния договор с фирмата и подписа договорите с новите чистачи без да се спазва Закона за обществените поръчки, подчерта Секретарят на Висшия съвет на БСП. "Чистото доказателство за това, че има криза, са начините, по които бяха сключени договорите за почистването", добави Кутев.


Междувременно вчера съветниците гласуваха в подкрепа на това Столичната община да иска отмяна на правителственото решение за кризисното положение с боклука. Решението бе взето на извънредно заседание вчера от Столичният общински съвет. Подкрепиха го 42-ма съветника, като групата на БСП в СОС не упражни правото си на глас.


От „Московска“ 33 ще поискат още от държавните институции да изплатят такса-смет, която дължат. Съветниците отново одобриха решението и за прекратяването на концесията за почистване на града.


Пред общинарите Борисов заяви, че по въпроса за отпадъците трябвало да се направи оперативен, а не кризисен щаб. Думата „кризисен“ да изчезнела поне от камионите на „Новера“ поиска кметът. Тогава по думите му държавата и общината щели да могат да работят заедно. 


Борисов поиска още държавата да купи кофите за боклук и те да станат държавни. В 19-те района все още сметта се събира в контейнерите на „Новера“. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей