21 януари догодина е най-ранната дата, на която може да има антикорупционно законодателство

Свързани новини

21.12.2022 11:14

Антикорупционно законодателство най-рано на 21 януари: Зарков

Видян 355 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

21 януари догодина е най-ранната дата, на която може да има антикорупционно законодателство. Aко няма стабилно мнозинство и правителство, шансовете за приемането на подобен закон намаляват. Това мнение изрази в студиото на „Здравей, България” министърът на правосъдието Крум Зарков.

"Никой не е над закона. Върховенството на закона е, че всички са подчинени и никой не е над него. В този смисъл антикорупционното законодателство  има за цел да фиксира един отдавнашен проблем. Разследването не къде да е, а по високите етажи на властта. Онези хора, които биха могли за влияят поне формално на разследването. Такъв закон бихме могли да имаме най-рано на 21 януари, след като депутатите взеха решение предложенията между първо и второ четене да продължат дотогава", коментира той въпроса кога в България ще има действащо антикорупционно законодателство, което нито да е „нечия бухалка, нито чадър”.

По думите му ако няма стабилно мнозинство и правителство – шансът тези закони да бъдат приети тези закони намалява. „Бяха приети два закона, но те бяха гласувани на 7 декември. Минаха 14 дни, през което време можеше да се работи. Сега се дават още три седмици време. Само по себе си това не е драматично, но не е и добър знак. Приемам го като отстъпление от заявката на парламентарните сили, че проектите по Плана за възстановяване ще имат приоритет. Явно това не е така, защото НС обсъжда други закони, а един антикорупционен закон по Плана вече беше отхвърлен”, подчерта правосъдният министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион