Свързани новини

11.03.2019 14:34

Ангелкова натиска руската туристическа шефка за исторически и поклоннически турове

Видян 2448 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


След като руснаците тази година бойкотират нашето море и очакваният спад е от 30 до 50% по различните данни, министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с ръководителя на Федералната агенция по туризма в Москва Зарина Догузова – назначена преди дни, за да обсъдят нови атрактивни за пазара оферти. България предлага на православните поклоннически маршрути, а на любителите на културното наследство и историята съответните забележителности. Целта е да бъде преодолян спадът на пристигания от страната, която е в Топ 3 на генитичните пазари за родната индустрия на гостоприемството.
Двете се срещнаха само преди седмица в София в навечерието на българо-руския форум в туризма, който бе открит от премиерите на Република България Бойко Борисов и на Руската федерация Дмитрий Медведев. Зарина Догузова поздрави министър Ангелкова за организацията на форума, на който бяха очертани важни насоки за бъдещото сътрудничество в туризма между двете страни. „Много се радвам да поздравя толкова скъпи гости като Вас. За мен добрите отношения между България и Русия са приоритет“, каза ръководителят на руския туризъм.
Министър Ангелкова благодари за топлото посрещане и заяви готовността да бъде изпълнена Програмата за съвместни действия в областта на туризма между Министерството на туризма на Република България и Министерството на икономическото развитие на Руската федерация за периода 2019-2021 г. Документът бе подписан при посещението на премиера на Русия Дмитрий Медведев у нас.
По време на срещата бяха обсъдени възможностите за отдих в детските лагери по българското  Черноморие, където също бележим спад.  Започнахме обсъждането на регламент за тях, експертизата на Вашите специалисти ще бъде полезна, заяви министър Ангелкова. Тя обсъди със Зарина Догузова и подготвяните с българските общини мерки за стимулиране на чартърните полети с руски туристи за България.
Министър Ангелкова отправи официална покана към г-жа Догузова да присъства на Българо-руски регионален туристически форум, който ще се проведе през април във Велико Търново. Фактът, че събитието ще е в Старопрестолния град  ще позволи на руските туроператори и представителите на регионите да се запознаят отново с богатите възможности за културно-исторически туризъм в България.
Ръководителката на руския туризъм подчерта, че реализация на фериботната линия Бургас- Новоросийск, на която акцентира премиерът Борисов на туристическия форум в София преди 10 дни, ще засили допълнително обмяната на туристи между двете страни.
Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна и с изпълнителния директор на Асоциацията на туроператорите в Русия – АТОР  Майя Ломидзе. Двете разговаряха в рамките на работното посещение на българския министър в Русия, по време на международната туристическа борса Интурмаркет 2019. Акцент на дискусията бяха възможностите за насърчаване на двустранните пътувания.   На срещата беше обсъдена и възможността за провеждане на съвместна конференция между туроператори, членове на АТОР и представители на българския бизнес. Това домакинство ще даде допълнителни възможности  представителите на туристическия бизнес на Русия да видят на място разнообразните възможности, които предлага


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни