Броят на възрастните в САЩ с намаляващи доходи се е увеличил

Свързани новини

14.10.2023 07:10

Американците губят покупателна способност: Bloomberg

Видян 5126 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Броят на възрастните в САЩ с намаляващи доходи се е увеличил през последните седмици, което е признак за отслабване на пазара на труда, съобщи агенция Блумбърг.

Делът на домакинствата, които са изправени пред спад на доходите си, се е увеличил от 10,7% през август до 11,8% през миналия месец, посочва изданието, позовавайки се на проучване на пазара на труда в САЩ, проведено от компанията за събиране на данни Morning Consult. Увеличението се дължи главно на семействата с високи и средни доходи и на западния регион на САЩ.

Около 20% от анкетираните възрастни, които печелят 100 000 долара или повече годишно, съобщават, че очакват доходите им да намалеят през следващите четири седмици.

Делът на служителите, които са съобщили, че работят над 35 часа, е спаднал до 46,7%, което представлява спад от 12% спрямо септември 2022 г. Спадът бележи най-ниското ниво от пролетта на 2021 г. насам, което е сигнал за забавяне на бизнес активността в САЩ, разкрива проучването. Най-често посочваната от респондентите причина са меките бизнес условия.


Това се случва, след като през 2022 г. коригираният спрямо инфлацията доход на домакинствата в САЩ спадна с най-много от дванадесет години насам, подчертавайки последиците от по-високите разходи за живот и изтичането на програмите от времето на пандемията.

Данните за доходите и бедността, публикувани от американското преброяване на населението миналия месец, показаха колко дълбоко икономическите условия в страната са били засегнати от кризата Ковида-19 и реакцията на правителството спрямо нея.


Показателят за детска бедност се е увеличил повече от два пъти след изтичането на срока на действие на данъчните облекчения за деца от ерата на пандемията миналата година на фона на най-тежката инфлация от 40 години насам, която е подкопала покупателната способност на домакинствата.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.