Повече американци от всякога живеят сами и макар че това може да е силна социална промяна с ползи за някои, за много други хора това означава повече изолация, включително депресия, която може да дойде от чувството на самота и откъснатост.

Свързани новини

27.08.2023 16:48

Американските жени имат проблем с алкохола: Проучване

Видян 17839 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американските жени имат проблем с алкохола. Ново проучване, публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация (JAMA), показва, че смъртните случаи, свързани с употребата на алкохол, като цяло се увеличават, но сред жените те нарастват по-бързо, отколкото сред мъжете.


Според това проучване от 2018 г. до 2020 г. броят на смъртните случаи, свързани с употребата на алкохол, при жените ще се увеличи с 14,7%, докато при мъжете - с 12,5%. Промяната е ясно изразена и сред лицата на 65 и повече години, където се наблюдава 6,7 % увеличение на смъртните случаи, свързани с употребата на алкохол, сред жените в сравнение с 5,2 % увеличение сред мъжете.

Тези констатации вървят ръка за ръка с други показатели за физически и социален упадък при жените и мъжете: намаляване на продължителността на живота като цяло и особено сред белите американци от работническата класа; повишени нива на самоубийства и свръхдози наркотици; и повишаване на депресията и тревожността.


Повече американци от всякога живеят сами и макар че това може да е силна социална промяна с ползи за някои, за много други хора това означава повече изолация, включително депресия, която може да дойде от чувството на самота и откъснатост.

По-специално за жените успехите на феминизма дават много повече години на самотно живеене и направиха брака и родителството много по-малко задължителни - в резултат на това все по-малко жени раждат деца, а тези, които ги раждат, започват да стават родители все по-късно.
 
Тези по-дълги години на самота и бездетство означават за много американци и много повече социални години: години, през които младите хора се събират, срещат се и излизат с приятели, далеч от родителския или съпружеския контрол. Тези дейности често включват пиене, понякога в големи количества, и могат да създадат модели, които да останат за цял живот - или най-малкото да натоварят значително организма на човека и да доведат до усложнения на здравето по-късно.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни