Николай Денков

Свързани новини

06.06.2023 14:03

Ако приоритетите на правителството тръгнат в грешна посока, аз ще си подам оставката: Денков

Видян 882 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако приоритетите на правителството тръгнат в грешна посока, аз ще си подам оставката, заяви кандидат-премиерът Николай Денков при представянето на кабинета и преди гласуването му.

По думите му неговата детска мечта не е да управлява държава в тежка криза, а да бъде учен, какъвто е.


Днес е денят, в който можем да дадем надежда на милионите българи, които искат страната ни да има редовно правителство, заяви още Денков.


Представяйки състава на проектокабинета, той се ангажира, ако бъде избрано, правителството да внесе бюджет с три процента дефицит, да изпълни ангажиментите си от международната програма, да работи за влизане на България в Шенген и еврозоната, да работи в тясна координация с Народното събрание за реализиране на законодателната програма, в т.ч. и промени в Конституцията.


Денков се надява ротационното правителство да издържи пълен мандат от 4 години и посочи основните приоритети за първите 18 месеца:


Спешно внасяне на редовен бюджет за 2023 г. с до 3% дефицит при запазване на социалните плащания и без увеличение на данъците.


Изпълняване задълженията по управленската програма и изпълняването на международните приоритети за влизане в Шенген и еврозоната.


Работа в тясно сътрудничество със социалните партньори за балансирано развиване на икономиката и човешки ресурс с особен фокус върху образованието, науката и иновациите.


Работа в тясна координация с НС за реализиране на законодателната програма, в т.ч. реализиране на конституционната реформа за промени в структурата на прокуратурата и ВСС.


За присъединяване към еврозоната най-късно до 1 януари 2025 г. - приемане на бюджети за 2023 и 2024 г. с до 3% дефицит и стабилни държавни разходи, без прекомерно теглене на държавен дълг. Предвижда се и мащабна разяснителна кампания за въвеждането на еврото, която да отговори на притесненията на гражданите и да опровергае дезинформацията.


Продължаване политиката за прекратяване на енергийния монопол от външни доставчици на ток и природен газ, която е причина за неконкуретно високите цени.


Българското земеделие става национален приоритет; ще се подкрепя производството на български храни чрез повече субсидии за малки и средни производители; ще се засили контролът върху субсидиите.


Тези политики си поставят за цел България да получи второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост. Ще се положат всички усилия за приемане на забавените закони и мерки, свързани с Плана, посочи кандидат-премиерът.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.