Свързани новини

10.07.2009 16:02

98 инцидента са се случили заради наводненията

Видян 1286 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

98 инцидента свързани с наводнения и паднали дървета са постъпили на спешния телефон 112 през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на Министерство ан извънредните ситуации.



Падналите вчера проливни дъждове придружени на места с гръмотевични бури и градушки нанесоха много щети на частни и обществени сгради, придворни постройки и земеделски площи, допълват от МИС. Засегнати от пороите са и инфраструктурни обекти. Най интензивни бяха валежите в областите Пловдив, Смолян, София и Стара Загора.
За последното денонощие са получени 98 сигнала от граждани за наводнени мазета, пречупени и паднали клони на пътните платна, свлечени земни маси, затрудняващи движението на моторните превозни средства, за затиснати от паднали дървета автомобили и др. Ркипи на Министерството на извънредните ситуации през нощта и днес продължават да отводняват приземни етажи в Пловдив и Смолян.
Поради паднала подпорна стена на пътя Девин-Михалково движението на товарни автомобили е забранено. Районът е сигнализиран. Взети са незабавни мерки за разчистване на пътя. Затруднен за движение остава и пътят за село Осиково в община Девин. След получен сигнал за изнесени пътни участъци и наноси по улиците в село Змеица, община Доспат, екип на МИС е изпратен на място за отводняване на засегнатите пътни участъци. Спасители от Териториалната дирекция на министерството в Стара Загора е нарязала и отстранила днес осем дървета паднали на пътя между селата Богомилово и Кирилово. …..
Днес към 9 часа сутринта е получен сигнал от РЦ „112” в Габрово за инцидент с двама работници. При събаряне на частна сграда в кв. „Гачевци” в града, двама работници са пропаднали в прогнил гредоред. Спасителен екип от Териториалната дирекция на МИС в Габрово е сигнализирала района и е помогнала при изваждането на пострадалите, които са транспортирани от екипи на Център за спешна медицинска помощ, без опасност за живота, предаде БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак