Свързани новини

11.07.2013 10:55

73% от гърците няма да почиват това лято

Видян 997 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Недостъпна ще е почивката това лято за 73 на сто от гърците, а много от тях ще съкратят допълнително лятната ваканция, според национално допитване на Института за изследване на потребителите (ИНКА), цитирано от гръцките вестници.


Данните показват, че 73 на сто от гърците в сравнение с 69 на сто миналата година няма да почиват това лято, а над 73% от гръцките потребители са заявили, че не планират нито пък вярват, че в крайна сметка ще могат да излязат в лятна ваканция тази година.


Причините за това според авторите на допитването са главно финансови (70 на сто). От запитаните 20 на сто посочват, че причините за това са свързани с несигурност в работата и с нестабилност на финансите им, а 10 на сто изтъкват професионални ангажименти и други причини.


Продължителността на лятната почивка на едно домакинство в Гърция драстично е намаляла - 40 на сто заявяват, че ще почиват 4 дни, а 20 дни ваканция ще могат да си позволят едва 2 на сто от гърците.


Морето продължава да е най-предпочитаното място за отдих на голяма част от южните ни съседи. Морето е желано от 80 на сто от тях, а 20 на сто предпочитат планината.


Туристическите дестинации за гърците в чужбина тази година ще паднат с до близо 50 на сто. Разходите за 15 дни почивка на едно четиричленно семейство в Гърция се изчисляват на 2700 евро, пише БТА.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.