Свързани новини

19.03.2021 11:03

70% от офис служителите в София продължават да работят от дистанция

Видян 1759 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 70% от офис служителите в София продължават да работят дистанционно въпреки прогнозите на голяма част от компаниите, че ще започнат поетапно да връщат служителите си в офиса през пролетта на 2021 г., показва проучване на консултантската компания Cushman & Wakefield Forton, предаде investor.bg.

Според компанията пандемията е дала силен тласък за промяна в начина на работа и е създала допълнителни предизвикателства пред фирмите, свързани с продуктивност, задържане на талант, сигурност на работното място, гъвкавост. Успешната адаптация на компаниите в новата среда зависи в голяма степен от физическите работни пространства и засяга и собствениците на бизнес сгради, посочва Forton.

„Собствениците на сгради и бизнесите търсят различни механизми, с които да върнат служителите на физическите им работни места. Редица изследвания доказаха, че продължителната работа от разстояние не само понижава ефективността и креативността на хората, но влияе негативно върху тяхното физическо състояние – служителите се чувстват по-изморени и изолирани, расте рискът от бърнаут (професионално прегаряне – бел. ред.). Ако ваксинацията е медицинският отговор на усложнената обстановка, бизнес отговорът ще бъде приспособяването на работната среда към новите условия“, коментира Михаела Лашова, управляващ партньор на Cushman & Wakefield Forton.

Според компанията е наложителна дигитализация, включително чрез възможности за интегриране на умен достъп до паркинга и офиса, известия, резервиране и управление на конферентни помещения, резервиране и поръчване на храна, информация за събития, комуникиране с колеги, енергиен мениджмънт и други услуги. “Всички те може да бъдат достъпвани и управлявани интерактивно от телефона“, посочва Красимир Петров, мениджър „Управление на имоти и активи“ в Cushman & Wakefield Forton.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец