Повече от две трети от германските гласоподаватели са недоволни от канцлера Олаф Шолц, сочи проучване на INSA, проведено за вестник Bild.

Свързани новини

21.08.2023 11:10

70% от германците искат нов канцлер: Проучване

Видян 1068 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повече от две трети от германските гласоподаватели са недоволни от канцлера Олаф Шолц, сочи проучване на INSA, проведено за вестник Bild.

Все повече хора са разочаровани от така наречената коалиция "светофар" на Шолц, състояща се от ГСДП, Зелените и Свободните демократи (СвДП), като след 18 месеца на поста рейтингът на одобрение и за трите партии спада.

Едва 15% от анкетираните в проучване, публикувано от Bild в събота, твърдят, че коалицията "светофар" се справя добре с работата си, докато почти половината смятат, че предишната голяма коалиция на ХДС/ХСС и СДП се е справила по-добре.

Почти две трети (64%) от анкетираните са заявили, че Германия би имала "полза" от смяна на правителството, докато по-малко от един на всеки четирима (22%) би предпочел да запази съществуващата коалиция. Около 70% от анкетираните (от 1004 души, участвали в проучването между 17 и 18 август) са недоволни от Шолц лично.



Проучване на института "Форса", поръчано от най-големия синдикат на служителите в публичния сектор в страната миналата седмица, показа, че доверието в правителството в Германия е спаднало до рекордно ниски нива и че повечето от населението смята, че неговите служители не са способни да си вършат работата.


Броят на хората, които смятат, че ръководството е "претоварено" от задачите, пред които е изправено, е достигнал 69 %, докато броят на хората, които все още вярват в способностите на своите държавни служители, е спаднал с два процентни пункта в сравнение с предходната година до едва 27 %.

Друго проучване - поръчано от германската обществена телевизия ARD в началото на август - показва, че общественото одобрение за германското правителство е спаднало до 21%, в сравнение с 60% през 2020 г.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей