Основната цел е подобряване качеството на живот и превенция на социалното изключване на деца с увреждания, на деца с тежки множествени увреждания и на деца и семейства в риск чрез разкриването на новите 7 социални услуги за подкрепа в общността

Свързани новини

20.04.2022 16:25

7 нови центъра за деца и семейства с увреждания в София

Видян 1158 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


7 нови социални центъра отвориха врати за семействата в София по проект BG05M9OP001-2.019-0027-C01 по европейската оперативна програма Развитие на човешките ресурси.


 


Три са новите центрове за обществена подкрепа със Спешен прием към тях, два са дневни центрове за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства и два са новите центърове за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, от които единият е с приоритет физически и двигателни увреждания.




Основната цел е подобряване качеството на живот и превенция на социалното изключване на деца с увреждания, на деца с тежки множествени увреждания и на деца и семейства в риск чрез разкриването на новите 7 социални услуги за подкрепа в общността.


 


Те са насочени към осигуряване на цялостна грижа за децата през деня, задоволяване на техните потребности, двигателна и логопедична рехабилитация, организация на свободното време, социално консултиране, оказване на подкрепа за преодоляване на различни проблеми в развитието и общуването, стимулиране развитието на децата, както и на семействата за полагане на добра родителска грижа за децата и др.




Стойността на проекта е 9 481 295,20 лв., от които европейското финансиране е   8 059 100,92 лв. и национално съфинансиране - 1 422 194,28 лв.



   Наталия Каменова




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби