Свързани новини

13.03.2020 15:53

7 г. затвор получи брат на депутат, обвинен в рекет

Видян 2210 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 3 до 7 години затвор получиха десетима участници в организирана престъпна за
изнудвания чрез заплахи, побои и отвличания в Русе, съобщават от Специализирания наказателен съд, предаде Нова тв.


Общо наказание от 7 години затвор при първоначален строг режим и глоба  от  5 000 лв. съдът определи на ръководителя на групата Илия Стоилов, брат на действащ народен представител, обвинен по 4 текста на Наказателния кодекс.


Лишаване от свобода за срок от 7 години при първоначален строг режим и глоби от по 4000 лв. са наложени на двама от участниците в престъпната група, които изпълнявали ръководни и изпълнителски функции.


Един от участниците на по-ниско йерархично ниво в престъпната структура е с 4-годишна ефективна присъда и 3000 лв. глоба, други петима – с 3-годишни ефективни присъди и глоби от 3000 до 5000 лева. Десетият участник в групата е отъден 3 г. лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 3000 лв.


Престъпната група беше неутрализирана на 14 октомври 2017 г. Събраните доказателства показаха, че тя е действала от март 2015 г. като строга йерархична структура. Ръководителят еднолично указвал какви действия да бъдат извършвани спрямо набелязани за изнудване лица - сплашване, нанасяне на телесни повреди, отвличане. Указанията изпълнявали повечето от
участниците, сред които били спортисти, както и треньор по бокс.


Престъпните действия най-често се разигравали в три заведения и заложна къща в Русе, собственост на ръководителя на групата. В хода на разследването са установени три случая, в които под диктовката на Стоилов, били налагани „глоби“ на конкретни лица.


През 2015 г. групата „наложила“ глоба от 2820 лева на русенец, който си позволил да се настани с приятели на маса в местна механа, която обичайно се водела запазена за участниците в групата. Обявеният за длъжник бил отведен в заложната къща, стопанисвана от И.С. След нанесен удар по врата и заплахи той бил принуден да подпише заложен билет, според който е „получил“ паричен заем в размер на посочената сума. Като гаранция, че ще върне „ заема“, той бил принуден да заложи лек автомобил „Фолксваген Голф“, златен ланец, както и да подпише запис на заповед за сумата от 2 820 лева.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните