06.12.2009 16:48

60 лева става таксата за забавачка в София

Видян 1245 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предложение таксата за детските градини в София да бъде увеличена с 20 лв. и да стане 60 лв. ще бъде направено в Столичния общински съвет, съобщи в края на миналата седмица кметът Йорданка Фандъкова.


Увеличението на таксата в сегашната ситуация е разумно, тъй като сега тя е 40 лв., аргументира се градоначалникът. По думите й вноската не е най-високата в страната, след като има градове, в които в момента тя е далеч по-голяма. „Това е един полезен ход, който ще даде възможност да се подобрят още повече условията в детските градини“, коментира столичният кмет.


Фандъкова изтъкна, че има принципната подкрепа на родителите, представена пред столичната дирекция Образование. Те знаят чудесно, че таксата от 40 лв., която не е повишавана от 2003 г., е една много малка част от цялата издръжка на забавачките. За тази година издръжката на едно дете е 225 лв., като само 40 лв. плащат родителите, посочи кметът.


До края на годината ще бъде открита още една сграда на детска градина в жк Люлин. През 2010 г. предстои откриването на много нови сгради, което ще позволи да бъдат разкрити още 1900 места, обяви Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.