13.03.2015 09:43

60 000 домакинства още бедстват без ток

Видян 1382 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 60 000 домакинства в страната са без ток за пореден ден. Обилният снеговалеж остави около 400 населени места на тъмно, в снежен капан и без телефони. Тежка остава обстановката в областите Смолян, Кърджали и Хасково, където има села, до които пътищата все още не са разчистени. Хранителните запаси на хората свършват, магазините са почти празни и нямат електричество, за да работят хладилниците им.


 "За 6 дена сме получили само по един хляб. А в магазина няма нищо. Няма брашно, няма свещи. Не можем да идем на работа. Ние ще останем без заплати", разказва Софка Медова от село Градът, намиращо се на 10 км от Смолян. Хората там обясниха пред Нова телевизия, че нямат ток и захранват батериите на болните телефони чрез единствения генератор, намиращ се в заведение. Те се нуждаят от хляб, олио и свещи.


 


Един от мобилните оператори ще постави подвижна мобилна станция в Златоград.Тя ще бъде поставена в автомобил и по този начин градът ще получи сателитна връзка излъчване на сигнал.


 


Вчера ратаракт успя да стигне до блокираното в снежен капан село Мугла. Преди това обаче машините бяха затънали в снега близо 10 часа. Хората там бяха снабдени с храна, лекарства, гориво и успяха да се чуят с близките си чрез сателитен телефон.


 


От събота досега да доставени над 700 хляба до нуждаещите се села в община Смолян. Храна и вода има и за доброволците и работещите групи по отстраняване на авариите, съобщават от пресцентъра на община Смолян.


 


От тази сутрин вали сняг в някои части на Смолянска област. Около 10 см. е новата снежна покривка в областния град, а по високите части и проходи има повече натрупване. Въведена е забрана за движение на товарни автомобили през проходите "Превала" и "Рожен". Затворени са отсечките Смолян-Рудозем, Рудозем-Смилян, Стояново-Баните. По пътя Смолян- Пловдив има свличане на земна маса.


 


 Човек от село Ненково се издирва вече пети ден. Той тръгнал на гости на свои приятели точно в най-големия сняг.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни