Изборът на Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС за председател на Столичния общински съвет е на път да отприщи тежки процеси на разкол в местния парламент, прогнозираха общинари от всички цветове.

Свързани новини

08.02.2024 15:12

5 от 8 от Спаси Сф против Царевицата за шеф на СОС

Видян 1484 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изборът на Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС за председател на Столичния общински съвет е на път да отприщи тежки процеси на разкол в местния парламент, прогнозираха общинари от всички цветове.

След като четирима души се отцепиха от “Възраждане”, а Ваня Григорова и Диана Тонова от БСП отказаха да участват в гласуването, стана ясно, че 5-има съветници на “Спаси София” са гласували против Петров, който се счита за фаворит и любимец на Лена Бориславова.

Наказателният им вот най-вероятно е форма на протест за това, че коалиционните им партньори от ПП и ДБ изоставиха Борис Бонев и отказаха да се борят той да оглави СОС, каквито бяха първоначалните заявки.

За разпри между Бонев и останалите лидери в дясното обединение се заговори още по време на предизборната кампания. Тогава хора от ДБ под сурдинка коментираха, че им е писнало от “педерастките” му номера, претенции и маниер на примадона. Логично, в СОС те, заедно с колегите си от “Продължаваме промяната” заложиха на по-прагматично поведение, в резултат на което дойде и обединителната фигура на Цветомир Петров.

Явно лидерът на “Спаси София” не може да преглътне унижението и в най-важния ден за съдбата на столичния парламент, е решил да им го върне, отцепвайки част от гласовете на своите съратници.













Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 15.02.2024 18:24

    Докато ПП не се отърват от Спаси София, ще имат проблеми!

  • 001 Anonimen 09.02.2024 17:25

    Явно е само това, че лаят по единствения от СОС, който до сега е показал пред обществеността, че разбира какво става и му пука за София! Можеше да стане кмет от първия път!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион