Илон Мъск

Свързани новини

06.11.2023 09:36

$4трлн. ще струва Тесла на борсата: Мъск

Видян 1332 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Илон Мъск вярва, че Tesla (TSLA) може да достигне оценка от 4 трилиона долара, ако „избият топката от парка“ няколко пъти.

Изпълнителният директор често е коментирал потенциалната пазарна капитализация на Tesla. Най-известното е, че той каза, че Tesla може да струва повече от Apple и Saudi Aramco взети заедно през октомври 2022 г.

Въпреки това акциите на Tesla са намалели с 4%, откакто Мъск направи този коментар миналата година. NASDAQ се повиши с 20% за същия период:




Напоследък акциите разочароват инвеститорите на Tesla със спад от 17% само през последния месец.

Наскоро Рон Барон, мениджър на хедж фондове и дългогодишен инвеститор в Tesla, отиде в MarketWatch, за да повтори визията си, че Tesla ще стане компания, равняваща се на 4 трилиона долара.

Той вярва, че Tesla ще постигне това, като стане компания за батерии:

"В случая с Tesla сме убедени, че хората не могат да правят това, което правят, и че в крайна сметка това няма да бъде само компания за автомобили и няма да бъде просто компания за батерии. Всички други автомобилни компании, които преди 50 години избраха да станат много по-печеливши и да изнесат доставките и изчисленията на други хора. Ще бъдем като Intel в компютрите. Това ще бъде Tesla вътре в колите. Всички автомобили ще използват автономно шофиране на Tesla. Никой друг не може да се конкурира с нас".

Мъск коментира идеята, че Tesla може да стане компания от 4 трилиона долара – като се съгласи, но добави, че ще трябва да „избие топката от парка няколко пъти“:

"Трябва да избием топката от парка няколко пъти, за да постигнем тази стойност, но мисля, че можем".

В момента Tesla се оценява на над 600 милиарда долара.

Въпреки че 4 трилиона долара звучат смешно (и много добре може да е така), повечето хора казаха същото, че Tesla струва 100 милиарда долара, а днес тя струва 600 милиарда долара.

Що се отнася до "избиването му от парка", Tesla със сигурност го направи с Model Y. Превозното средство е толкова голям успех, колкото е възможно.

Предполагаме, че Мъск има предвид, че Tesla ще трябва да направи това отново с превозните средства от следващо поколение и пълното самоуправление.


Източник: Electrek




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв