Министърът на образованието акад. Николай Денков сезира Антикорупционната комисия срещу ректора на Техническия университет (ТУ) в София

Свързани новини

15.02.2022 17:28

3,5 млн. лв. бонуси си раздадоха в ТУ-София за 2 м.: МОН

Видян 3025 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на образованието акад. Николай Денков сезира Антикорупционната комисия срещу ректора на Техническия университет (ТУ) в София, съобщи OFFNews.


 


Писмото до ексшефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров от 25 януари срещу проф. дн инж. Иван Кралов е основано на одит на МОН, който сочи, че той е разписвал заповеди, с които сам си е давал парични награди и така е нарушавал закона.


 


Само за 2 месеца и 10 дни в ТУ са раздадени близо 3,5 млн. лева над заплатите, на някои хора - по повече от веднъж за месец. Допълнителните държавни средства за компенсиращи мерки заради К19 също са отишли за добавки.


 


Одитът е извършен от Звеното за вътрешен одит в МОН след сигнал от бившия зам.-ректор на университета проф. Веско Панов.


 


В писмото си от 29.12.2021 г. до министъра той сигнализира, че в университета се раздават бонуси и награди без правила и еднолично, че за един и същи труд се получават пари по различни канали.


 


Денков разпорежда одита на 7 януари т.г.. Той обхваща периода 01.11.2021 г.-10.01.2022 г. Докладът с констатациите е от 21 януари. Видно от тях, за този период са издадени 68 заповеди за изплащане на допълнителни трудови възнаграждения. 47 за заемащи ръководни функции, 39 за персонал, който не е научно-преподавателски с ръководни функции.



През ноември и декември ректорът на ТУ е подписал заповеди за изплащането на допълнителни трудови възнаграждения “за съществен принос при изпълнение на служебните задължения”.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей