Свързани новини

15.05.2014 10:25

282 вече са загиналите миньори в Турция

Видян 947 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Броят на загиналите хора при срутването на мина в Турция достигна 282 души, предаде Франс прес, като цитира турския енергиен министър Танер Йълдъз, след като спасителните екипи извадиха още няколко тела от срутената мина в град Сома.


Властите и роднините на все още липсващите миньори се надяват, че те са живи, но заклещени в шахтите на експлодиралата вследствие на късо съединение мина. Скръб и гняв заляха Турция след експлозията във въгледобивна мина в западната част на страната. Инцидентът в Сома в западната провинция Маниса, северно от Измир, стана най-голямата промишлена трагедия в страната, известна с лошите си условия на безопасност на труда, пише The Guardian.


Премиерът Реджеп Тайип Ердоган отмени своите ангажименти и се отправи към мястото на инцидента, като обеща цялостно разследване на причините за трагедията. Той обаче бе посрещнат от разгневена тълпа от местни жители, които се нахвърлиха срещу неговия автомобил, крещейки „Убиец!” и „Крадец!”. Местните се оплакват от практиката на небрежно отношение към сигурността в мината, чиито собственици са свързани с управляващата Партия на справедливостта и развитието на Ердоган.


Избухнаха сблъсъци между младежи и полицията пред местния офис на партията. Напрежението остана високо, след като стотици роднини се събраха пред мината в очакване на новини, където се чуваше плач на скърбящи жени и гневни викове против местните власти, а полицията за борба с безредиците чакаше в готовност с противогази и водни оръдия.


По данни на властите, над 100 миньори остават все още под земята.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей