В процеса на изготвяне на държавния бюджет за 2023 г. от КНСБ са настояли да бъдат предвидени средства за увеличение за възнагражденията в Спешната помощ и здравните инспекции.

Свързани новини

18.08.2023 14:23

22% скок на заплатите в Спешната помощ

Видян 549 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 22% се увеличават възнагражденията по категории персонал в Центровете за спешна медицинска помощ, а в Регионалните здравни инспекции – с 20 %.

Това е било договорено на провелото се заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в "Здравеопазването", свикано по инициатива на Федерацията на синдикатите в здравеопазването, съобщава на сайта си КНСБ.

На заседанието е поет ангажимент в кратък срок да започнат преговори за нов Колективен трудов договор за 2024 г. Страните са се договорили на отделен Отраслов съвет за тристранно сътрудничество да бъдат обсъдени приоритетите в здравеопазването, информира синдикатът.

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков е бил избран за председател на Отрасловия съвет на заседанието.

В процеса на изготвяне на държавния бюджет за 2023 г. от КНСБ са настояли да бъдат предвидени средства за увеличение за възнагражденията в Спешната помощ и здравните инспекции.

В края на юли парламентът прие законопроектите за държавен бюджет, за бюджета на Националната здравноосигурелна каса и на Държавното обществено осигуряване за 2023 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева