уелнес уединения

Свързани новини

06.05.2023 08:00

17-те най-добри уелнес уединения в света

Видян 9255 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

COMO Parrot Cay - Търкс и Кайкос

Трудно е да си представим нещо по-въздействащо от няколко дни в този курорт, посветен на здравето, разположен на частен остров в Карибско море. Гостите трябва да се възползват изцяло от уелнес програмата на марката, COMO Shambhala, която насърчава доброто здраве чрез предложения като богата на ензими кухня, смесица от свежи и креативни ястия като карпачо от тиквички и ананасови сладоледи; безплатни уроци по йога и пилатес (йога ритрийтът, предлаган през годината, се води от ротационен състав от герои, включително суперзвездите на йога сестрите Къри); и холистични терапии, включително рефлексотерапия и аюрведа.



За тези, които са малко по-авантюристично настроени, курортът ще координира риболовни и водолазни екскурзии; колоездачни екскурзии до по-големи, близки острови; уроци по уиндсърфинг и др. Отидете да се насладите - ние ще бъдем тук, в безкрайния басейн на спа центъра, с изглед към океана.


CIVANA Wellness Resort Spa





В Скотсдейл със сигурност не липсват желани СПА центрове, но ако търсите най-истинското потапяне, ще трябва да се отправите към подножието на пустинята Соноран и съседния град Керефри с подходящо име. След сутрешна церемония за намерение ще се впуснете в уелнес приключение по избор, което може да включва самостоятелна медитация по каменен лабиринт, звукова баня по залез слънце или обиколка по веригата за акватерапия. Но курортът също така се възползва напълно от сонорските си околности, което означава, че може да се окажете на разходка с гребло в националната гора Тонто или да изкачите 377 метра височина по време на кръвоспиращия поход до Том'с Палеца. Подходът "нулеви лишения" към храненето означава, че няма да се налага да се спазват диети, а ще се консумират вкусни ястия с югозападен привкус, като царевични ребра от елот, енчилада от тиквички и много вино, отгледано в Аризона.


Arctic Bath Hotel Швеция


Уелнесът никога не е изглеждал толкова приказен, колкото в това скандинавско убежище дълбоко в шведска Лапландия, където спа центърът във формата на птиче гнездо се носи по течението на река Луле, а минималистичните къщички със стъклени фасади са разпръснати по бреговете или сред брезите.



Хладните води на реката са разхлаждаща последна спирка по време на обиколката на сухата и парната сауна в спа центъра, но ако търсите нещо по-малко ободряващо, винаги можете да се възползвате от откритата хидромасажна вана, която през лятото се намира под среднощното слънце, а през зимата - под полярното сияние. Отвъд пределите на имота можете да се отправите на сафари с лосове, поход със снегоходки, риболов на лед или разходка с кучешки впряг. И не забравяйте: В лагера ще бъдете посрещнати с питателна храна от местни съставки, която може да включва северен елен, стриди, гъби от фуражи и местен хайвер, известен като Kalix Löjrom.


Six Senses Fort Barwara - Индия

    Не позволявайте на милитаристичния екстериор да ви заблуди! Въпреки че тази раджастанска крепост е построена през 14-и век, за да пази от нашественици, тя е преродена като най-новото светилище на Six Senses, открито през октомври 2021 г. В известен смисъл тя служи на същата цел: нейните скални стени с дебелина пет фута, някои от които се издигат на 20 фута, успешно отблъскват настъплението на външните стресови фактори, от които се опитвате да избягате.



Не е изненадващо, че аюрведа и йога заемат важно място в уелнес програмата тук, а спа процедурите включват такива регионални съставки като шафран, кашмирска лавандула и могра (известна още като "кралицата на жасмина"). Има много начини да се забавите и извън стаята за процедури, включително хиндуистки благословии и ритуали в съседния храм и разходки из района, за да видите как градинарите работят за привличане на местните птици, леопарди и чакали.

Американският клуб - Колер, Уисконсин

Ако обикновено свързвате Kohler с уреди за баня от неръждаема стомана, не сте сами - но ние сме тук, за да ви кажем, че изцяло американската компания предлага много повече от красив смесител. Марката има дял и в хотелиерството с курорт, който не се отдалечава твърде много от корените си - буквално. Основната сграда на The American Club, разположена в Колер, Уисконсин, преди е служила за жилище на работниците, които са се трудили от другата страна на пътя в производствения завод (последният все още е там, в случай че се чудите).



Курортът прилича малко на колежански кампус от висок клас: струпването на величествени, каменни и тухлени сгради включва луксозни, модерни стаи; пет собствени ресторанта и още много други на пешеходно разстояние; отделен спа център и голф игрище, до които се стига с безплатен трансфер (макар че вероятно можете да се разходите пеша).



BodyHoliday Cariblue Beach - Сейнт Лусия

Със седмични програми и изобилие от фитнес курсове и спа процедури, ол инклузив курортът BodyHoliday, основан на основните стълбове на релаксацията, възстановяването, упражненията и здравословното хранене, е идеален за цял куп търсещи подмладяване туристи.



Гостите се наслаждават на ежедневни спа процедури, някои от които са включени в цената на резервацията (опитайте процедурата "Небе и земя", предизвикваща блаженство комбинация от масаж на скалпа, ръцете и краката), и могат да опитат еклектична комбинация от дейности, включително стрелба с лък, Spoga (спининг и йога, разбира се), тай чи, тенис и др. Не пречи и фактът, че се намира на кристалните плажове на Сейнт Лусия - така че ако предпочитате да се отпуснете и да наваксате с четенето, това също е добре.


Naviva, Four Seasons Resort Punta Mita - Мексико

Името на играта в този току-що открит палатков лагер на Four Seasons край Пуерто Ваярта е "биофилен дизайн", който е свързан с лечебната сила на пренасянето на гостите директно в природата: Това означава, че всяка открита палатка разполага с външен душ, басейн и хамак, идеални за възприемане на околните 48 акра джунгла.



Вдъхновени от формата на семената на дървото цейба, двете "спа шушулки" включват лични градини и дървени вани за накисване, а temazcal (предиспанска потна къщичка) е мястото, където съзнанието се среща с мистицизма, докато сте напътствани от лечител или curandero. По време на престоя си тук можете да се разходите до руините на Aztatlán, да участвате в йога на скалите или да опитате "морски деликатеси", приготвени от даровете на Тихия океан.


Six Senses Douro Valley - Португалия


Разположен на терасираните склонове на един от най-старите винарски райони в света, Six Senses Douro Valley преобразява имението от 19-и век с неочаквано модерен и цветен стил, което го прави много повече от място за преспиване след твърде много чаши вино (а те имат и това - вижте богатата винарска изба на курорта или машината за чаши в бара).



Трудно е да се надмине предлагането на вино на чешмата, но спа центърът със сигурност е в играта: В комплекса има всичко - от акупунктуристи до въздушна йога, и дори специалисти, които да ви помогнат да съставите своя собствена уелнес програма, докато сте там, и всичко това, за да ви помогне да се върнете лесно в руслото от девет до пет, след като си тръгнете.


Ферма Winvian - Морис, Кънектикът



Фермата Уинвиан може да бъде идеалното място за отдих за изморения служител в офиса, който има голяма нужда от детоксикация или поне от разсейване от входящата поща за ден или два. Дизайнът на всяка от 18-те къщички (и един апартамент) на 113-акровия имот на Relais & Chateaux се основава на различна и причудлива концепция, като например Библиотека или Къщичка на дървото; в къщичката за къмпинг например звездите осветяват тавана, а пред камината са поставени блатове за печене. Главният готвач на Winvian, Крис Еди, приготвя чиста, смела храна от фермата с органични продукти, откъснати от собствените градини на фермата - но не забравяйте да я съчетаете с кадифена чаша Dominus 2008 Cabernet от добре заредената винарска изба на фермата (селекцията им обхваща около 13 държави и 37 региона). А и великолепният спа център с площ 5000 кв. м е отворен както за гости, така и за посетители - не се изненадвайте, ако видите местни жители, които търсят малко почивка.


Bio-Hotel Stanglwirt - Австрия


Bio-Hotel Stanglwirt, просторна алпийска хижа в подножието на планината Вилдер Кайзер, е като перфектната снимачна площадка от "Звукът на музиката". За да се възползвате максимално от свежия планински въздух, направете шесткилометров преход до езерото Шварцзее, едно от най-топлите в Алпите, където можете да си организирате пикник или да се потопите.



Ако не се опитвате да се отклонявате твърде много от курса, но все пак искате да се възползвате от заснежените гледки, бихме ви предложили да замахнете на полигона на място, разположен срещу планината. Или, още по-добре, вземете урок в собственото ски училище на курорта през зимата. Хранене в уютния, но изискан ресторант Stangl-Alm, където камината и дървената ламперия отгоре до долу са идеален фон за отърсване от студа и почивка на краката след прекосяване на Алпите.


Лейк Остин Спа Ризорт - Тексас


Престоят в Lake Austin Spa Resort може просто да ви развали завинаги. След като веднъж опитате пресните плодове на неговата органична градина, които курортът използва в сезонните си предложения, обикновените зеленчуци, купени от магазина, вероятно няма да ви допаднат.



Гостите се радват и на програмата за кулинарни преживявания, в рамките на която известни готвачи са поканени да приготвят вечеря и да дадат на гостите урок по приготвяне на гурме ястия. Ако успеете да оставите вилицата си за минута, ще бъдете богато възнаградени: СПА центърът на курорта LakeHouse Spa с площ 25 000 квадратни метра предлага повече от 100 масажни процедури, процедури за тяло и грижа за кожата, на които можете да се насладите от комфорта на открита градинска кабина или от закрита веранда, като в някои от процедурите се използват органични билки от градината на курорта. Виждаме те, скраб от розмарин и цитрон.


Mountain Trek Fitness Retreat & Health Spa - Айнсуърт Хот Спрингс, Британска Колумбия



Може и да сте на почивка, но няма причина да не можете да добавите и малко самоусъвършенстване. В Mountain Trek Fitness Retreat Resort & Health Spa, нависоко сред чистия и ясен въздух на Британска Колумбия, можете да се отдадете на гранулиран живот с целодневни походи, водени от някой от нетърпеливите местни водачи, и с уроци по йога при изгрев слънце, водени от сертифицирани професионалисти. Всичко тук е насочено към постигане на оптимално здраве, но това не означава, че ще натъпчете зелето в гърлото си или ще остържете кората на най-близкото дърво, за да убиете пристъпите на глад. Точно обратното: Диетологът на място и главният готвач разработват богати на хранителни вещества ястия от местен произход, като палачинките с лимон и рикота са само една от любимите на феновете.


Cal-a-Vie - Виста, Калифорния



Ако през изминалата година сте се почувствали пренебрегнати и неглижирани (хей, всички се нуждаем от малко грижи от време на време), то Cal-a-Vie има противоотрова. Съотношението между персонала и гостите е 5 към 1, така че няма да ви липсва внимание в това убежище с 32 вили в провинцията на Южна Калифорния. Но не позволявайте на този очарователен курорт във френски провансалски стил да ви заблуди: Тук можете да се събудите с поход по изгрев слънце и да го последвате с всякаква комбинация от кардио кикбокс, спининг, зумба, волейбол във вода или пилоксинг (танци, пилатес и бокс), както и да успокоите болните си мускули с посещение на спа центъра от световна класа - предишни посетители се възхищават на бамбуковия масаж и скраба с кафе. В съчетание с тези разкрасителни процедури, диетолог на място и готвач, който се грижи за здравето, ще се почувствате като милион долара.


Brenners Park-Hotel & Spa - Баден-Баден, Германия



Brenners Park-Hotel & Spa, разположен в долина в планината Шварцвалд с изглед към осеяната с дървета алея Lichtentaler Allee, съществува от 150 години не без причина: Не само, че курортът е изпълнен в класически стил на селска къща, но и се намира в съседство с историческите термални бани и извори на Баден-Баден, предлагайки максимални възможности за подмладяване на своите гости. В комбинация с медицинския спа център на хотела - колко старинни места за отдих предлагат естетична стоматология и дерматологични услуги зад балконите си от ковано желязо - сте на бързата писта към уелнес. Има и рехабилитирана вила Stéphanie - 15-стаен спа пристройка към по-голямата основна сграда на курорта. Гостите, които търсят по-интимно преживяване, със сигурност ще оценят привличането на лице на една от многото тераси с изглед към брега на река Оос.


Aro Hā Wellness Retreat - Гленорчи, Нова Зеландия


С изглед към неземната шир на езерото Уакатипу в Южните Алпи на Нова Зеландия, интимният 20-стаен Aro Hā Wellness Retreat е близо до съвършенството. Най-голямата забележителност на самоподдържащото се място за отдих може би е неговата епична обстановка - екологичните апартаменти и единични стаи са заобиколени от колосални сапфирени езера и заснежени върхове, но предложенията за подмладяване също са впечатляващи.



Опитайте програмите за уелнес приключения за новогодишно ободряване - малко йога тук, малко пешеходен туризъм там и много здравословна вегетарианска кухня ще ви накарат да се почувствате свежи за нула време. Но това не е само говорене за тялото: Престоят в Aro Hā ще ви научи и на някои трикове за внимателност. Това ще ви помогне да не се отпуснете, когато се върнете на бюрото си (макар че не можем да гарантираме, че няма да мечтаете за гледките).


Bushmans Kloof - Южна Африка


Разположен на 18 500 акра широки открити равнини в подножието на планината Седерберг, Бушманс Клуф не се отличава с необикновена природа.



Всъщност курортът има достатъчно впечатляващи данни, за да ви накара да се замислите: На територията на природното наследство, на която се намира, се срещат над 150 вида птици, 750 вида растения и 35 вида бозайници, а в пещерите "Нук енд Кранни" са разположени над 130 уникални скални рисунки, някои от които са на възраст 10 000 години, което ви позволява удобно да отбележите "природа", "история" и "изкуство" наведнъж. Спа центърът също не е никак лош: Резервирайте си масаж за двойки в беседката край реката, за предпочитане докато слънцето залязва над близката река Боонджес.


Аман Ню Йорк



Може да не очаквате, че в Мидтаун Манхатън ще се намира един от най-релаксиращите нови курорти в страната, но ако някой може да постигне малко алхимия, то това е Aman. Заемащ 101-годишната сграда Crown Building, приглушената светлина на 83-те апартамента в града е изцяло насочена към спокойствието, а минималистичният интериор - паркетни подове, белгийски син мрамор, топли медни светлинни инсталации - се чувства на километри от грубостта на Trump Tower от другата страна на улицата. СПА центърът с площ 25 000 кв. м се простира на три етажа и е оборудван с уелнес преживявания, както високотехнологични (криотерапевтична камера и инфрачервена сауна за детоксикация), така и ниски (облицован с камина басейн с дължина 65 метра). За да се почувствате истински поглезени, направете си подарък за една от двете частни "спа къщи" - апартаменти с няколко стаи, които вие и най-близките ви приятели можете да наемете за половин или цял ден процедури. Едната включва хамам, а другата - вдъхновена от руския стил баня, като и двете разполагат с просторни открити тераси с гореща вана и студен басейн за потапяне. Никога не бихте предположили, че се намирате само на няколко етажа от шума на 57-а улица.


Източник: cntraveler.com








 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей