Свързани новини

30.10.2017 17:25

$145 млн. за Хилари от руска компания, докато е държавен секретар

Видян 2111 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

145 000 000 долара дарение е получила фондацията на Бил и Хилари Клинтън през 2010 г. от компания, собственост на руския правителствен гигант Росатом, пише авторитетният в.Вашингтон Поуст. По същото време тя е държавен секретар на Съединените американски щати. Още по - интересното е, че компанията не е каква да е. Тя е за производство на уран.


Uranium One е канадска по регистрация фирма, която държи 20% от производството на изключително важната за военната и ядрената индустрия суровина. Придобиването й от Росатом, ръководен от бившия руски премиер и сегашен шеф на администрацията на Путин Сергей Кириенко е одобрена с подпис на президента Обама, чийто държавен секретар е Хилари.


Директорът Франк Джуста, Uranium One и нейната дъщерна UrAsiа официално са регистрирани като дарители на Фондацията Клинтън. Нещо повече, Бил Клинтън взема и бонус от  $500 000 за изнасяне на лекция в Русия през 2010 г.


Президентът Тръмп заяви по този повод пред Fox, че за разлика от фалшивите обвинения към него, документите сочат пряка връзка на Хилари с Русия, което кой знае защо не е интересна тема за медиите. Още в кампанията си преди година той каза, че „Клинтън даде 20% от нашия уран на Русия срещу голяма плащане”. Тръмп определи казуса като „Уотъргейт на съвременната ера”.


Медиите оправдават Хилари, че тя може да не е имала информация за сделката, която не е била под пряк неин контрол, а американският уран по закон не можел да се изнася. Рекордното дарение точно от тази структура обаче не е върнато като смешните 1000 долара на нашата Дарина Павлова навремето. Разследване на Дъ Хил обаче доказа, че американски уран е изнасян за Русия през 2015 г., което е установено от разследване на ФБР. По онова време на власт отново е Обама. Това накара републиканците в Конгреса да поискат анкетна комисия по случая, пред която ще свидетелстват всички засегнати. В предизборната обстановка хората на Тръмп наричат случая „руския ядрен подкуп за демократите”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей