Георги Георгиев от ГЕРБ беше категоричен пред БНТ, че не само не са водени преговори, но и, че ППДБСС, която играе десница, ако направи лява коалиция с БСП и компания, ще покаже истинската си политическа принадлежност. Напомняме, че само ДСБ сред 6-те, формиращи съюза зад кмета Терзиев, има европейска и дясна легитимация. Останалите са с неясен профил.

Свързани новини

11.12.2023 09:22

10 дена не се водят преговори за шеф и мнозинство в СОС, защо: Ваня

Видян 2045 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В седмицата между заседанията на Столичния общински съвет не са водени никакви преговори за съставяне на мнозинство, очертаване на нещата, които то си поставя за цел да свърши конкретно и за определяне на председател на Столичния общински съвет. Както и в дните след това. Това съобщи с недоумение Ваня Григорова, която е зам.-шеф на групата на левицата в градския парламент, пред Бг он еър.


Тя се чуди защо от една страна Терзиев алармира за загубата на евросредства без мнозинство в СОС още тази седмица, хем нищо не прави да го сформира, което е негова отговорност.


Значи кметът, правещ неясно какво, не е намерил време да реши най-важния въпрос, за да бъде решена политическата криза в София, като бъде създадено стабилно мнозинство в СОС и бъде избран председател на Столичния общински съвет.


Напомняме, че съставянето на мнозинство е възможно, ако към групата на ППДБСС се присъедини или десницата – ГЕРБ/СДС, или червените.


Георги Георгиев от ГЕРБ беше категоричен пред БНТ, че не само не са водени преговори, но и, че ППДБСС, която играе десница, ако направи лява коалиция с БСП и компания, ще покаже истинската си политическа принадлежност. Напомняме, че само ДСБ сред 6-те, формиращи съюза зад кмета Терзиев, има европейска и дясна легитимация. Останалите са с неясен профил.


По въпроса с възможността Борис Бонев или друг представител на ППДБСС да стане председател на Столичния общински съвет, позициите също са категорични.


„Всички знаем а договорката на Терзиев и Бонев единият да стане кмет, другият – шеф на СОС, но тя няма отношение към нас”, коментира Григорова. С това тя потвърди написаното от 19 минути, че БСП, ако участва в мнозинство, ще иска свой председател на градския парламент. Григорова напомни още, че възможността за Сглобка, каквато имаме на национално ниво, да я има и в София е реална, но тогава „няма как и душата - в Рая, и тялото - отдадено на ГЕРБ”.


Тя изрази недоверие към кмета, когото съди за открадната изборна победа при тяхната минимална разлика от 2 бюлетини на секция, които в момента се броят от съда, защото от ППДБСС обещали на единствената досега за повече от месец среща с БСП, че ще върнат чистотата и другите комунални услуги от частни ръце в общината, включително явно и водата, а от друга страна поискали концесия за Топлофикация.


„Условието Бонев да бъде председател би важало, ако се бяха изпънили намеренията на ППДБСС да спечелят кмет на първи тур и над 31 общински съветници”, даде да се разбере Георги Георгиев от ГЕРБ. Тэова значи, че и от партията на Борисов няма да се навият да влязат в мнозинство, ако не получат поста на шеф на СОС.


Мария Пенчева


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни