Свързани новини

29.07.2021 12:07

1 м. прокурорът ще анализира сигнала на Рашков за Гешев

Видян 1323 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един месец прокурорът, на когото е разпределен сигналът на служебния министър Бойко Рашков в Спецпрокуратурата, ще се запознава с делото и трябва да направи своя извод. Това е срокът, който тече от вчера. Прокурорът има право да поиска удължавана за допълнителна проверка на фактите в сигнала. Срокът за това е три месеца.


Ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова обясни каква е процедурата и отново увери, че делото е разпределено на случаен принцип между 8 - 9 прокурори от отдел Антикорупция на Спецпрокуратурата.


"Този сигнал не е прецедент, сигнали към главния прокурор Иван Гешев са постъпвали и друг път, а вероятно ще продължат да постъпват. Имало е сигнали и срещу предишния главен прокурор, както и срещу шеф на върховно съдилище", поясни Маджарова.


По нито един от тези сигнали не е образувано досъдебно производство, стана ясно от думите й след въпроси.


Всеки прокурор, дори и при извършване на проверка, се подчинява единствено и само на закона и не би трябвало да има предпоставено мнение. Маджарова е убедена, че прокурорът ще се абстрахира от всички внушения, публични изказвания и публикации по темата.


"Нека осигурим хигиена", призова Маджарова журналистите на настоятелните питания за името на прокурора. Иначе тя обеща обществото и медиите да бъдат навременно информирани. Името би станало ясно при оповестяването на самия акт, а и Маджарова допълни, че би призовала министър Рашков да направи достояние на обществеността този акт.


"Този акт подлежи и на произнасяне пред апелативната инстанция", посочи Маждарова на въпрос какво ще стане, ако сигналът отново бъде смачкан или отхвърлен, както се е случило с другите до този момент.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби