Свързани новини

24.08.2011 16:56

1.67 млн. долара за главата на Кадафи

Видян 1186 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Либийските бунтовници обявиха награда от 2 млн. либийски динара (1,67 млн. долара, 1,2 млн. евро) за главата на Муамар Кадафи, като либийският лидер трябва да бъде заловен „жив или мъртъв”, съобщи председателят на опозиционния Преходен национален съвет на Либия, предаде Ройтерс.

„Съветът подкрепя инициативата на бизнесмени, които предлагат 2 млн. динара за залавянето на Муамар Кадафи, жив или мъртъв”, заяви Мустафа Абдел Джалил от Триполи.

От началото на офанзивата срещу Триполи местонахождението на Кадафи остава неизвестно.

Същевременно стана ясно, че Франция и партньорите й в ООН работят върху текста на проекторезолюция, имаща за цел размразяването на либийските активи зад граница и вдигане на наложените санкции, съобщи френски дипломат, цитиран от агенция Ройтерс.

Резолюцията все още е в предварителен етап и ще бъде изготвена през следващите няколко дни при преговори в Катар, Турция и Ню Йорк, коментира източникът, без да се ангажира с конкретна времева рамка.


„Трудно е да се говори с точност за детайлите по резолюцията”, заяви дипломатът, допълвайки че документът ще засяга проблема на санкциите и замразените активи, след като изглежда, че бунтовническите сили са на крачка от свалянето на режима на Кадафи.


От френското външно министерство не коментираха конкретно нова резолюция, но говорителят Бернар Валеро заяви, че опозиционният Преходен национален съвет на Либия трябва да получи контрола върху ресурсите на страната.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак