Свързани новини

23.02.2021 12:22

Спаси София не е на Борис Бонев, съди града като Спаси България – ако спечели, плащаме му всички

Видян 7194 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна


На заседание на транспортната комисия на Столичния общински съвет в навечерието на сесията на градския парламент, която трябва да приеме рекордния бюджет на мегаполиса в четвъртък, се появиха представители на фондация Спаси София, но не Борис Бонев.
Всъщност, още преди повече от година журналистът и бивш депутат Димитър Байрактаров беше разкрил, че кандидатът за кмет, който обича да пише, че е следващият управляващ София, се е представял за представител на нещо, което не съществува в правния мир.
От дело, което води, заедно с други срещу София, юристите разбраха, че неговото сдружение всъщност е Спаси България.
Не е ясно по каква точно причина Борис Бонев не е регистрирал Спаси София, когато можеше, защо се е явил на изборите от името на нещо, което не съществува в онзи момент
, а и той не коментира пред колегите от Оффнюз.
Във всеки случай това не показва особена юридическа грамотност и административен, особено управленски капацитет. Подобен случай имаше преди 7 години с Реформаторския блок, когато се разбра, че един от депутатите му е регистрирал името на себе си, понеже лидерите са пропуснали тази подробност. Сега марка съществува, но блок - не. СДС в градския парламент и в листите за нов държавен играе с ГЕРБ, Движение България на гражданите е с Мая Манолова в Изправи се! Мутри вън! А Демократи за силна България, Да, България и зелените са обединени в Демократична България.
Връщаме се на казуса с марката Спаси София.
Оказва се, че на 28 януари е учредена фондация с това име, както съобщи във Фейсбук зеленият съветник от Демократична България Владисав Панев. Спаси София обаче няма нищо общо с Борис Бонев. Точно обратното. Основателят е сред протестиращите жители и наематели на магазини на ул. Съборна в столицата, която по инициатива на Бонев през юни миналата година стана полупешеходна. Тези граждани са противници на нерегистрираната Спаси София. Както и живеещите по булевардите Патриарх Евтимий, Фритьоф Нансен, улица Иван Шишман, които също спряха несправедливите според тях преустройства, които Бонев се опита да наложи. При сложната организация на движението и трудната проходимост в центъра на София и сега, мнозина подкрепят тяхната кауза, особено във време, когато достъпността на линейките и колите на социалното подпомагане е жизнено важна, както всъщност е и във всякакво друго. Бонев непрекъснато предлага градоустройствени решения без да е ясно какво точно е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 23.02.2021 20:08

    Да беше регистрирал листа за общинските избори, сега ГЕРБ щяха да бъдат опозиция. Пропаднаха му процентите бадева.

  • 003 Anonimen 23.02.2021 16:59

    Борис Бонев е класи над учителката и послушница на Борисов, Фандъкова и ще бъде следващия кмет на София, както и да се опитват да му пречат!

  • 002 Anonimen 23.02.2021 15:01

    Байрактаров нещо полезно няма ли да направи, ами само в насрещното ще движи с авера си Бареков? Защо го правят всичко това и какво целят, и те ли са купени вече?

  • 001 Иван 23.02.2021 14:53

    Борис Бонев е поредната пионка на олигарха Прокопиев, който има за задача да тормози София!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей