Досегашният заместник – председател на ГС на БСП в София Иван Таков беше избран със 157 на 7 гласа за нов шеф на градската организация на червените.

Свързани новини

23.03.2022 15:53

Паргов: Нинова 2:1, Иван Таков, син на Янчо и внук на Пеко е новият шеф на БСП – София

Видян 11239 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Досегашният заместник – председател на ГС на БСП в София Иван Таков беше избран със 157 на 7 гласа за нов шеф на градската организация на червените. Смятаните за кандидати на централата напуснаха битката преди финалната права.




Това е втора победа на досегашния лидер Калоян Паргов над Корнелия Нинова, след като той поиска и получи доверието на съветниците и остана ръководител на групата на социалистите в Столичния общински съвет.




В прессоъбщението на Позитано 20 за избора на нов председател на градската организация обаче, кой знае защо, изненадващо се появи теза, че щяло да има нов, т.е. този избор явно се очаква да бъде повторен от централата на БСП. По-късно Паргов пусна съобщение, че се отказва  и от този свой пост в полза на новия лидер.




43-годишният Таков, който има 19 години партиен стаж, е завършил легенарданата 133-та руска гимназия до парламента, а после се дипломира със специалност Финанси в прочутия университет Макгил в Монреал. Прави следдипломна квалификация в БНБ, работил е като директор в бавка и като управител на чуждестранен инвестиционен фонд.




От 2020 г., след предишния опит на Нинова да свали Паргов на конференция на столичните социалисти, Таков е негов заместник в Градския съвет на БСП. На първата си пресконференция той заяви, че идва, за да потуши напрежението при червените. Той е и зам-шеф на групата им в столичния парламент.


 


„Скандалите, обвиненията, низките страсти - те са за враговете ни. Ние тук сме другари. Всички до един. Искам да сме обединени, да сме заедно, да сме силни. А кавгите и интригите не ни правят силни. Напротив! Отслабват ни. Изхабяват енергията ни“, категоричен е новият председател на БСП – София.



 
„Трябва да бъдем другари в истинския смисъл на думата. Трябва ни и желание за работа. Трябва ни вяра, че можем да се справим с всичко и да вървим напред“, заяви Иван Таков.



 
„Първата и най-важна задача е да успокоим страстите, да се смирим и да възстановим другарските си взаимоотношения. На всички нива“, изтъкна избраният за председател на Софийската организация на БСП и допълни, че целта е да не се делим на работещи и оценяващи, а всеки на ръководна позиция да има своето място и отговорност за постигане на набелязаните цели.


 


 Втората задача, която открои Таков е да се определят целите, които столичните социалисти искат да постигнат до местните избори през есента на 2023 година.



 „Предстои ни да изготвим платформата, с която БСП ще се яви на местните избори в София в края на следващата година. Много внимателно трябва да обмислим и да определим формулата за участие в битката за кмет на София и възможните коалиционни партньори“, посочи Иван Таков.




Третата задача, която постави той е да бъде спечелена битката за историята.



ТРЕТО ПОКОЛЕНИЕ ЧЕРВЕНА ЗВЕЗДА



 
Новият шеф на БСП – София Иван Таков е трето поколение червена звезда – син е на първия водещ на Всяка неделя Янчо Таков, но не от брака му с Лили Иванова, и е внук на двама легендарни за БСП дейци – Пеко Таков, стигнал до поста на вицепрезидент – 15 години е заместник - председател на Държавния съвет на НРБ, и на Вълка Горанова, която се издига до заместник – кмет на София – тогава длъжността се нарича заместник – председател на Столичния градски народен съвет.


 


Пеко Таков е сред рекордьорите по депутатски мандати в нашата история – 11, при това пълни. От 1945 г. е шеф на селскостопанския



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Аман от малоумници! 23.03.2022 21:17

    Марийке, тия ги разправяй на баба си, може и на дядо си. Марийке, биологията и генетиката са ПРЕДИ религиите.

  • 002 Anonimen 23.03.2022 21:15

    "...най-високопоставената дама след Цола Драгойчева в партията, е един от основните двигатели на протестите за защита на българските евреи от депортация." На българските ЦИГАНИ, Марийке ПЕНЧЕВА - мюсюлмани, християни, юдеи. Марийке, религията се нарича ЮДАИЗЪМ, а не евреизъм. И не са ги изпращали в лагери на смъртта, а в трудови лагери.По кръвна група Б, до три поколение отдолу. И не всички, а криминално проявени. Марийке, преди да седнеш да пишеш, трябва и да почетеш.

  • 001 Пако де Лусия 23.03.2022 21:02

    Эхали циганы, х.Й догонишь...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци